Recensie: UP

Recensie: UP

Recensie: UPUp
Auteur: Myrthe v/d Meer
Uitgever: The house of books
Publicatiedatum: februari 2015
Genres: Roman
Aantal bladzijdes: 330
Goodreads

Emma is jong, getalenteerd, bevlogen en ze heeft levenslang... de levenslange diagnose manisch depressief. Als Emma vol goede moed naar het laatste gesprek met haar psychiater gaat, gebeuren er een aantal dingen die ze niet helemaal had voorzien; haar psychiater is verdwenen, de vervanger weet niets van een eindgesprek en voor het einde van de dag is ze opgenomen op de paaz. Alweer.

Terwijl Emma op zoek gaat naar een verklaring, raakt ze langzaam maar zeker verstrikt in de wonderlijke wereld van pillen, psychiaters en patiënten.

Hoeveel last mag je als psychiatrisch patiënt je omgeving bezorgen? Waar loopt de grens tussen problemen bespreken en anderen ermee chanteren?

UP vertelt het verhaal van Emma die niet één, maar ineens twee diagnoses heeft en hoe ze daarmee om moet gaan. Door haar tweede diagnose belandt ze opnieuw op de paaz in het ziekenhuis. Ik was benieuwd naar dit boek.
PAAZ heb ik nooit gelezen en daarom moest ik er in het begin echt even inkomen, maar toen ik er eenmaal in zat, las het boek eigenlijk gewoon goed weg. Het is interessant om te lezen over iemand die psychisch in de war is en over hoe zoiets op een paaz in zijn werk gaat. Natuurlijk realiseer ik me dat het niet allemaal zo gaat en niet overal.

Eigenlijk vond ik het goed geschreven, want ik kon me wel inleven in Emma en haar diagnoses. De andere patiënten fleurden het verhaal op en eigenlijk waren die goed geschreven. Er zit ook redelijk wat diepgang in Emma en dat vond ik fijn lezen.
Qua plotwendingen zitten er niet heel veel in, maar die verwachting had ik ook niet. De schrijfstijl is snel en vlot, maar ik heb niet het idee dat er iets overgeslagen is of dat het te snel gaat. Myrthe v/d Meer heeft een fijne, vlotte schrijfstijl die uitstekend geschikt om UP! snel door te lezen.

Wellicht een tipje: Je kunt PAAZ voor dit boek beter wel lezen. Het is niet noodzakelijk, want het boek staat op zichzelf. Maar ik denk dat het dan net even beter leest. Ik had af en toe wel moeite om het te begrijpen, want ik heb PAAZ dus niet ervoor gelezen. Maar als ik dat geweten had, had ik het wel gedaan. Dat maakt dit deel meer een vervolg. Voor mij was het een kennismaking met deze schrijfster.

Deze recensie maakt deel uit van de blogtour van het boek UP en het boek is hier te winnen!

Dit boek kreeg ik als recensie-exemplaar van uitgeverij The House of Books.

[bol_product_links block_id=”bol_5717435b55238_selected-products” products=”9200000038390446,9200000036135060″ name=”2″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: