Recensie: Val en Verlossing

Recensie: Val en Verlossing

Recensie: Val en VerlossingVal & Verlossing / Ruin & Rising
Auteur: Leigh Bardugo
Series: The Grisha #3
Uitgever: Blossom Books
Publicatiedatum: 15 februari 2014
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal bladzijdes: 400
Goodreads

Ravka is in handen van de Duisterling die regeert.
De enige hoop is een Lichtheerser zonder kracht, een spoorzoeker en de overblijfselen van een magisch leger dat ooit onverstaanbaar was.
Oftewel: Ze hebben de hulp nodig van Alina en van Malyen - Mal.

Alina is verzwakt en heeft de hulp ingeroepen van de Apparat. Ze wordt aanbeden als een heilige, maar dat is alles wat ze niet wil.

Ze wil zoeken naar de vuurvogel en naar een prins van wie ze niet weet of hij nog in leven is.

Ze weet dat ze dit niet alleen kan, dat ze hulp nodig heeft, maar daar zijn consequenties aan verbonden. Kan ze dat aan?

Dit boek stond al een tijd in de kast, geef ik eerlijk toe. Nadat ik het won, kwam het op mijn ’moet ik dringend nog eens lezen’ plankje. Ik was bang dat ik de hele serie opnieuw zou moeten lezen, omdat ik deel 2 in het Engels las en van deel 1 alles vergeten was. En eigenlijk is dat wel een hele grote schande, want het boek is ZO verdraaid goed.
Ik moest er wel even inkomen, maar toen ik er eenmaal in zat, ging het vlot. Je moet wennen aan de schrijfstijl, want het is hier en daar best lastig. Lastiger dan de meeste YA-boeken. Maar het is het waard.

De personages zijn zo levensecht dat je vergeet dat ze niet bestaan. Dat geldt voor alle personages eigenlijk. Al blijf ik een groot fan van Nikolai Lantsov. Dat is toch echt wel één van mijn book crushes.

Wat een boek, wat een laatste deel. In dit boek gebeuren een heleboel onverwachte dingen. Dingen die ik geen van allen aan had zien komen en dat maakt dit boek ijzersterk. Ik vind het geen moment saai en ik kon niet slapen voor ik de laatste 150 bladzijdes achter elkaar gelezen had. En toen was het drie uur ’s nachts, oeps.

Ook leuk: Zoek eens de namen op van de personages. Leigh vertelde tijdens de releaseparty van dit boek dat in elke naam een mini-spoiler zit. Van de meesten kon ik niet zoveel maken (of ze simpelweg niet vinden), maar in elk geval in de naam van Nikolai vond ik wat ze bedoelde.
En toen ging ik voor de grap ook de namen van mijn eigen personages opzoeken en daar bleken twee een soort mini-spoilers te zijn. Oeps.

Ik ben kritisch als het over laatste delen in series gaat, maar ik heb eigenlijk geen kritiek op dit boek. Het was gewoon goed, het beste boek in de serie. En misschien wel het beste laatste deel in een serie die ik gelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: