Recensie: Vals

Recensie: Vals

Recensie: ValsVals
Auteur: Mel Wallis de Vries
Uitgever: De Fontein
Publicatiedatum: 15 september 2010
Genres: Young Adult Thriller
Aantal bladzijdes: 271
Goodreads

Abby, Kim, Pippa en Feline zijn vriendinnen en besluiten in de kerstvakantie naar een huisje in de Ardennen te gaan. Het klinkt zo mooi, maar het is niet zo mooi. Kim verdwijnt na een ruzie.

De andere drie zijn bezorgd, maar niet ontzettend. Dan verdwijnt ook Feline en blijven Abby en Pippa over. Ze kunnen geen kant op en de sfeer wordt slechter en slechter.
Wie heeft het op de meiden gemunt? En van wie zijn die voetstappen die ze steeds horen?

In het begin vond ik het boek niet heel erg boeiend. Het was oké en goed genoeg om door te blijven lezen, omdat ik toch wel wilde weten hoe het af zou lopen. Maar naarmate ik verder in het boek kwam, werd het beter en spannender. Ik had een dader voor de verdwijningen op het oog, verdacht die persoon tot op het laatste. En ik had het mis.
De plotwending die volgt had ik niet aan zien komen en daar houd ik van. Ik houd van onrealistisch, onverwachte plotwendingen en daar is de schrijfster zeker in geslaagd.

De personages blijven allemaal vrij vlakke personages. Ik kon niet echt met ze meeleven. Feline vond ik eerlijk gezegd een beetje irritant. Het boek wordt voor een deel vanuit alle vier de meiden verteld, maar ik heb niet het idee gedacht dat het nu iets toevoegde. Voor het plot is het wel het beste, maar verder vond ik het misschien wel wat storend.

Ondanks dat de personages vlak blijven, voldoet het boek wel aan mijn verwachtingen en is het echt een YA-thriller vol met spanning. Een goede thriller die je maar beter niet kunt lezen wanneer je met vriendinnen in de Ardennen zit, want je weet nooit of er echt iets gebeurt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: