Recensie: Vanishing Girls

Recensie: Vanishing Girls

Vanishing Girls
ISBN: 9780062224101
Auteur: Lauren Oliver
Uitgever: HarperCollins
Publicatiedatum: 10 maart 2015
Genres: Audiobook, Contemporary, Thriller, Young Adult
Aantal bladzijdes: 357
Goodreads

Dara and Nick used to be inseparable, but that was before the accident that left Dara's beautiful face scarred and the two sisters totally estranged. When Dara vanishes on her birthday, Nick thinks Dara is just playing around. But another girl, nine-year-old Madeline Snow, has vanished, too, and Nick becomes increasingly convinced that the two disappearances are linked. Now Nick has to find her sister, before it's too late.

In this edgy and compelling novel, Lauren Oliver creates a world of intrigue, loss, and suspicion as two sisters search to find themselves, and each other.

Ik luisterde naar Vanishing Girls via mijn luisterboekenapp. Ik koos het boek vooral uit, omdat de beschrijving wel gaaf klonk, maar ik wist niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. ‘Een meisje dat vermist raakt. Ja, ja, en dan komt ze zeker heelhuids gewoon weer terug en zegt ze dat ze spijt heeft.’ Dat waren onder andere dingen die ik dacht.

In het boek wordt je meegesleept door een reeks aan gebeurtenissen in de levens van zussen Dara en Nick – Nicole -. De twee vervreemden steeds meer van elkaar en hun eens zo hechte band is kapot aan het gaan. Ik vond het heel mooi hoe Lauren Oliver dit beschreven heeft in Vanishing Girls. Ik kon goed meeleven met beide zusjes en ik snapte ook wel de beweegredenen waarom ze dingen deden. De ene wil koste wat kost de andere behouden voor fouten, terwijl de andere steeds gekkere dingen gaat doen om maar los te komen van haar bemoeierige zus.

Voor mij is het thema toch wel dat je mensen van wie je soms los moet laten om ze te laten ontdekken wie ze echt zijn, ook al lopen ze daarbij in zeven sloten tegelijkertijd. En ik snap de worsteling daarmee wel, want niemand ziet mensen van wie hij/zij houdt niet graag fouten maken. Dat is gewoon menselijk.

Zowel Dara als Nick vond ik erg leuk om naar te luisteren in Vanishing Girls. Dara is het rebelse, bijdehante zusje die er alles aan doet om maar weg te kunnen uit haar leven, terwijl Nick het brave meisje is die alles doet wat van haar verwacht wordt. De dynamiek tussen de twee vond ik leuk om te lezen. Ik herkende me het meeste in Nick, want waarschijnlijk zou ik ook zo zijn als ik een zus was. Maar stiekem zou ik soms wat meer Dara willen zijn. Als Dara en Nick echt zouden bestaan, zou vooral Dara een uitwerking op me hebben. Zo’n meisje met wie iedereen om wil gaan, omdat ze iets heeft.

22465597

Vanishing girls is een boek met nogal een mindfuck aan het einde. Iets dat ik totaal niet aan had zien komen. Echt gewoon niet. Over onverwachte plotwendingen gesproken. Dit is er toch wel eentje die me nogal doet denken aan We were liars. Niet voor niets staat er een quote van E. Lockhart op de cover, denk ik.

Ik heb heel erg het gevoel dat ik dingen gemist heb in het boek en dat ik terug zou moeten bladeren, want er zijn dingen totaal langs me heen gegaan. In het begin was het wat onduidelijk, omdat ik het luisterde waarschijnlijk. Ik vind Vanishing Girls een tof boek, maar dit is er wel eentje die ik zou lezen in plaats van luisteren, want waarschijnlijk mis je dan minder dingen.

 

[bol_product_links block_id=”bol_57fa3250cba1b_selected-products” products=”9200000043469464″ name=”girls” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Eén gedachte over “Recensie: Vanishing Girls

  1. Ik twijfelde al een tijdje of ik dit boek wilde lezen. Normaal verslind ik alles wat Lauren Oliver schrijft, maar ik vond de samenvatting van dit boek zo vaag dat ik hem toch steeds weer uit mijn winkelmandje haalde. Maar nu ik lees over de mindfuck ben ik toch wel nieuwsgierig. Ik houd van dat soort verrassingen in boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge