Recensie: Vergelding

Recensie: Vergelding

Recensie: VergeldingVergelding
Auteur: LP Lovell, Stevie J. Cole
Publicatiedatum: 25 august 2015
Genres: Dark romance
Aantal bladzijdes: 252
Goodreads

***Warning. This book contains extreme violence, and scenes that may upset some readers. ***

Tor

Jude Pearson could just as well kill me as kiss me most days. He was my captor, my living hell, and yet, he became my saviour, my heart. Stupid. Hes heartless, conditioned to feel nothing, and so I ran... straight into the clutches of his enemy. Joe Campbell wants Jude to suffer, and I just became a pawn in a very dangerous game.

Joe has broken me in every way, everything that I once was stripped away, and in its place is festering hatred and a rage so cold I feel nothing else. I have one purpose. Revenge.

Jude

Love makes you weak, it makes you irrational. She was collateral, completely innocent when she was unwillingly dragged into my corrupt world. With the damage Id already caused her, I couldnt let her love me, so I let her go, and now...he has her.

No matter where she is, she will always be mine. This man has taken every-fucking-thing from me, and he has the last thing that matters to me. I will kill him. Slowly. Joe Campbell better run because the devil is fucking coming for him.

Sometimes two wrongs can make a right
Rage.
Hate.

Revenge.
Our Wrath binds us, but it may also break us.

Triggerwarnings voor dood, verkrachting en marteling

Vergelding volgt meteen op Verkeerd (Wrong) en gaat verder waar het andere boek gebleven is. Dat zorgt er dan ook voor dat je er meteen in zit als lezer. Van het vorige boek was ik niet echt kapot, dus ik was benieuwd naar dit boek. Ik denk niet dat ik hem gauw gelezen zou hebben als het niet voor een leesclub was. 

Toch vond ik dit deel een stuk leuker dan het eerste boek. In Vergelding gebeuren een heleboel dingen. Ook een heleboel heftige dingen waarbij ik zo nu en dan best even moest slikken. Ik ben best wat gewend in boeken, maar wow. Dit is in elk geval geen boek voor tere zieltjes en mensen die boeken al snel te heftig vinden. Verkeerd overigens ook niet.

Vergelding heeft nogal wat plotwendingen die ik niet aan had zien komen, maar het zorgt er wel voor dat je door wil blijven lezen. In elk geval: voor mij wel. Vooral het laatste stuk ging snel en las ik in een ruk uit, zo ongeveer. Ik leverde zelfs een stukje slaap in omdat ik het boek uit wilde hebben. Ik moest weten hoe het verder zou gaan en hoe het zou eindigen. Het einde vond ik zelf wel wat minder, vond het een beetje standaard Amerikaans ofzo? Ik zou zelf ook niet voor zo’n einde kiezen.

Dat laatste stuk heb ik in een ruk uitgelezen

De personages zijn nog altijd Victoria – Tor – en Jude en die maken ook in dit boek behoorlijk wat mee. Er gebeuren behoorlijk veel heftige dingen namelijk. In het eerste boek vond ik Tor niet zo leuk (en eigenlijk dat hele eerste boek niet zo), maar in dit boek draaide dat best wel om. Hier is ze echt wel kickass en doet ze best wat heftige dingen. 

Er zitten in Vergelding best wat heftige gebeurtenissen en ook dingen die ik niet aan had zien komen in het begin. Daar zijn de auteurs goed in geslaagd: om me te verrassen. Deels verwacht je bepaalde dingen ook al wel, maar zeker niet alles. Vooral aan het einde gebeurt een hoop waardoor je benieuwd bent naar het einde. Dat laatste stuk heb ik in een ruk uitgelezen, ook al was het midden in de nacht. 

Vergelding vond ik beter dan Verkeerd. Het is echt een heftig boek, dus je moet wel oké zijn met de bovengenoemde waarschuwingen. Als je dat niet prettig vindt, is het geen boek voor jou. Daarnaast moet je Verkeerd gelezen hebben.

Vergelding krijgt 3.5 ster van me.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: