Recensie: Verknocht

Recensie: Verknocht

Recensie: VerknochtVerknocht
ISBN: 9789024582723
Publicatiedatum: Juli 2019
Aantal bladzijdes: 444
Goodreads

Lucy gaat naar Toscane om mee te werken aan een film. Ze doet de visagie van de beroemdste acteur van Nederland, Aris. Een buitenkans! Niet dat Lucy Aris leuk vindt, trouwens. Aris is gewoon goed voor haar netwerk. Meer niet.

Eenmaal thuis lijkt het alsof haar vriend Olivier zich steeds verder van haar afkeert. Is hij jaloers, of is er een andere reden? Lucy wordt afgeleid door haar studielast, de bruiloft van twee vrienden en ze maakt zich zorgen om haar beste vriendin. Zo ziet ze over het hoofd wat écht belangrijk is.

Pas als het bijna te laat is, ontdekt ze hoe groot haar probleem precies is...

Verknocht is het derde deel in de Verkikkerd-serie. Ooit begon ik aan Verkikkerd, omdat ik Lisettes eerste boek ‘wel oké’ vond. Wist ik veel dat ik Lucy en de nerds in het boek superleuk zou vinden. En dat ik zelfs 1 van Kikkers quotes (‘Beledigd zijn is een keuze’) zou adopteren tijdens het herschrijven van Ongetemd en Verwilderd. Achter de uitspraak sta ik overigens nog steeds.

Grappig is dat ik ooit aan Glazuur begon, omdat ik raakvlakken ontdekte tussen ons. We hebben dezelfde voornaam (Nee, Liz is niet mijn officiele voornaam ;-)), we hebben dezelfde studie gedaan (alleen ik maakte hem niet af) en we deden allebei mee aan dezelfde wedstrijd (maar dan jaren later). Die ik niet won overigens en waar ik achteraf blij om ben. 

Na Glazuur kwam Verkikkerd uit en dat vond ik zo’n tof en geniaal boek dat ik sinds die tijd eigenlijk ben blijven lezen. Ik wilde meer over de nerds lezen en ik was ook superblij toen bekend werd dat er een derde boek zou verschijnen.

Ferdi vind ik stiekem geniaal met al zijn opmerkingen en uitdrukkingen.

Verknocht gaat verder waar Verslingerd – deel 2 – ophoudt en is tegelijkertijd ook weer een nieuw verhaal. Het verhaal is nieuw, maar in dit deel groeien de personages weer. In theorie zou je elk boek los moeten kunnen lezen, maar in de praktijk zou ik dat zeker niet doen, want je mist ontzettend veel dingen en dat is gewoon echt zonde.

Een deel van Verknocht had ik al gelezen in de meeleesgroep die Lisette een flinke tijd geleden op Facebook aanmaakte, maar dat nam niet weg dat ik natuurlijk door wilde lezen toen ik dat uit had. En wat vond ik dit boek weer leuk. Ik heb bewust langzamer gelezen, omdat ik het boek niet te snel uit wilde hebben, maar het liefst was ik er in een keer doorheen geraast. 

Verknocht heeft die typische vibe die al Lisettes boeken hebben: Humor, luchtig geschreven, maar met heftige thema’s. Nu waren er niet hele heftige thema’s hier zoals in Verslingerd, maar er zaten toch zeker wel wat minder luchtige stukjes in.

Ik houd van Lisettes humor en ben daar soms stiekem wel een beetje jaloers op, want haar boeken lezen weg alsof het geen enkele moeite kost om het te schrijven. Dat is schijn, ik weet het, maar ik zou ook best zo grappig en toch ook serieus willen kunnen schrijven.

Ook in dit deel is Lucy weer de hoofdpersoon, maar de bijpersonages doen er zeker niet voor onder. Vooral Ferdi vind ik stiekem geniaal met al zijn opmerkingen en uitdrukkingen.

Die ben ik wel echt gaan waarderen door zijn eigen trilogie. Ik zal geen spoilers geven over die trilogie, maar een deeltje komt terug in Verknocht. Maar ook Hermelien vind ik zeker leuk. (Mag ik haar als vriendin? Ah, toe!). 

ie ben ik wel echt gaan waarderen door zijn eigen trilogie. Ik zal geen spoilers geven over die trilogie, maar een deeltje komt terug in Verknocht. Maar ook Hermelien vind ik zeker leuk. (Mag ik haar als vriendin? Ah, toe!). 

Wist ik veel dat ik zelfs 1 van Kikkers quotes (‘Beledigd zijn is een keuze’) zou adopteren

Zonder de bijpersonages zou het lang niet zo leuk zijn. Ik moet wel zeggen dat het wel erg veel bijpersonages zijn, dus daar moet je wel echt van houden. En ik ben nog steeds benieuwd naar het verhaal vanuit andere oogpunten, zoals dat van Kikker. Maar ook een serie vanuit Hermelien zou ik stiekem best heel leuk vinden.

Het enige minpunt vond ik dat sommige dingen iets te overdreven waren. Dan dacht ik: iets minder hier had ik mooier gevonden. En af en toe wist ik niet helemaal goed waar het plot nou precies heen ging. 

Verknocht krijgt van mij 4.5 ster. 

Ik kreeg Verknocht als recensie-exemplaar en kocht er zelf 1 (dat kruiste elkaar een beetje en ja, nu heb ik er dus 2. Oeps, haha)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: