Recensie: Verleidelijk lekker

Recensie: Verleidelijk lekker

Verleidelijk lekker
ISBN: 9789460684173
Publicatiedatum: 21 maart 2019
Aantal bladzijdes: 252
Goodreads

Ilse Oldenbroek werkt voor het vrouwenmagazine Claire. Het is haar droom om een wekelijkse column te schrijven en ze is dan ook superblij als ze die kans krijgt. Maar er blijkt een addertje onder het gras te zitten. Het is namelijk niet de bedoeling dat Ilse het onderwerp van haar columns zelf bedenkt, dat heeft de redactie al voor haar gedaan: Ilses strijd tegen de kilo’s! Hoewel ze dit thema helemaal niet ziet zitten – zelf heeft ze niet zoveel problemen met haar gewicht – stort ze zich op het afvallen. Haar beste vriendin en huisgenoot Kim steunt Ilse met gezonde salades en haalt haar over om mee te gaan naar de sportschool, waar Kims vriend Stef lesgeeft. Het afvallen valt Ilse zwaar, maar voor een eigen column heeft ze alles over. En gelukkig is haar personal trainer Jasper, bij wie ze zich meerdere keren per week in het zweet werkt, een leuke bijkomstigheid. Dan wordt Ilse gevraagd om een reportage te schrijven over Second Love. Als ze hiervoor zelf op date gaat, doet ze een schokkende ontdekking.

Bij deze: in deze recensie zitten spoilers voor dit boek, maar ik kan het niet zonder spoilers vertellen.

Verleidelijk lekker gaat over Ilse die iets te zwaar is en voor het tijdschrift waar ze werkt af moet vallen. Haar strijd vertelt ze in haar column. Ilse heeft geen problemen met haar maat L.

En groot gelijk heeft ze, want zelf vind ik L niet eens zó groot. Ik ken genoeg mensen die die maat hebben en niet eens dik zijn. Sowieso is maat L bij Zara niet de maat L bij Miss Etam bijvoorbeeld. Bij Zara krijg ik er waarschijnlijk mijn grote teen niet eens in.

Ik vind het wel mooi dat Ilse zelf niet per se af wil vallen en zichzelf goed vindt zoals ze is. Regelmatig zie je dat een personage toch af gaat vallen zodat ‘die leuke jongen haar wil’. Dat vind ik altijd erg jammer en ook onnodig.

Zo lijkt het net of alle mannen een slanke vriendin leuk vinden en alleen gaan voor het slanke personage. Dat zie je zo vaak in boeken en dat vind ik zo jammer. En het doet ook wel wat mezelf, met mijn eigen zelfbeeld. Dat ik denk: zie je wel, als je dik bent, doe je er minder toe en wil een man je niet. 

Overigens vind ik wel goed beschreven hoe de andere personages naar Ilse kijken. Ze benaderen het alsof Ilse een zeekoe is. Vooral die Jolijn en Fenna. Ugh, vreselijke vrouwen dat soort. Van die kortzichtige, bekrompen mensen die denken dat ze helpen door je te beledigen. 

Overigens vind ik wel goed beschreven hoe de andere personages naar Ilse kijken. Ze benaderen het alsof Ilse een zeekoe is.

Verleidelijk lekker is niet bijster origineel of bijzonder, maar het luisterde goed weg. Echt onverwachte plotwendingen zaten er trouwens niet in voor mij. Vrijwel alles had ik al wel aan zien komen aan het begin. 

Sommige dingen voelden voor mij wel als iets te overdreven en hadden best weg gelaten kunnen worden. En er waren ook verhaallijnen die een beetje in het niets bleven hangen, maar over het algemeen vond ik het prima feelgood die snel weg te lezen was. En een pluspunt voor het feit dat Ilse niet anders wordt en niet aan het einde ineens slank en super gespierd is. 

Verleidelijk lekker was een leuke feelgood met een verfrissend personage en luisterde lekker weg. Ik vond het jammer toen hij uit was.

Van mij krijgt Verleidelijk lekker 3 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge