Recensie: Verovering

Recensie: Verovering

Recensie: VeroveringVerovering
ISBN: 9789021415949
Publicatiedatum: 21 mei 2019
Aantal bladzijdes: 416
Goodreads

De regels:

1. We zoenen niet
2. We blijven niet bij elkaar slapen
3. We vertellen dit aan niemand
4. We worden NIET verliefd

Anna Jones wil maar één ding: zo snel mogelijk afstuderen. Verliefd worden op Drew Baylor, de quarterback van het footballteam, is ze absoluut niet van plan. Drew is zeker belachelijk sexy en charmant, maar hij staat altijd in de aandacht, en als hij volgend jaar voor een team in de NFL gaat spelen zal dat alleen maar erger worden. Dat lijkt Anna helemaal niets, dus wat haar betreft blijft het bij scharrelen en houden ze zich allebei aan een paar strenge regels.

Maar Drew wil wel graag meer. Hij vindt alles leuk aan Anna: ze is slim, mooi en niet op haar mondje gevallen. Als footballspeler heeft hij geleerd om niet op te geven en alles op alles te zetten om zijn doel te bereiken. Zijn doel in dit geval? Niet alleen Anna’s lichaam, maar ook haar hart veroveren…

Verovering is het eerste deel in de Game On-serie en wederom een vertaald boek. Ik ken de betreffende schrijfster niet en het boek ook niet. Toen ik aan het zoeken was naar een nieuw luisterboek, kwam ik het per toeval tegen en ik vond het wel leuk klinken. Wat ik van Verovering vond, lees je in deze blogpost.

Ik verwachtte dat Verovering zou lijken op alle New Adults in de sportwereld

Omdat ik schrijfster Kristen Callihan niet ken, had ik bij dit boek ook niet echte verwachtingen. Ik verwachtte dat Verovering zou lijken op alle New Adults in de sportwereld die ik al eerder las, maar niet spectaculairs.

Niet dat het hoeft overigens. Ik noem het wel altijd in mijn recensies, maar vaak ga ik er boeken helemaal niet vanuit, haha. Niet bij New Adult tenminste. Bij fantasy zeker wel, maar in dit genre niet.

En er zitten ook niet echt onverwachte wendingen in inderdaad. De schrijfstijl van Kristen vind ik wel erg prettig en het luistert gemakkelijk weg. Je bent er zo doorheen en luistert makkelijk weg. Ik vind degene die het boek vertelt ook een erg prettige stem hebben.

De vertaling vond ik echter weer eens behoorlijk plat. Wanneer leren sommige vertalers (of uitgevers) nu eens dat je niet alles honderd procent moet willen vertalen, omdat het dan extreem plat klinkt? Dat is hier ook het geval en dat vind ik echt jammer. Seks scenes in het Nederlands zijn behoorlijk lastig en soms moet je dus ook woorden vermijden. Dat vond ik echt een minpunt aan Verovering.

De personages – Anna Jones en Drew Baylor – vond ik wel oké, maar voor mij kwamen ze niet echt tot leven. Ik vond ze te plat om ze echt voor me te zien. Ze voelden een beetje van bordkarton. Wel vond ik het fijn dat Drew ook aan het woord kwam.

Verovering is een prima New Adult die in het rijtje bij bijvoorbeeld Elle Kennedy past. Het boek luistert lekker weg en het is perfect als je een luchtiger boek wil lezen.

Van mij krijgt Verovering 3 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge