Recensie: Verras me

Recensie: Verras me

Recensie: Verras meVerras me
ISBN: 9789044353624
Publicatiedatum: 27 februari 2018
Aantal bladzijdes: 373
Goodreads

Sylvie en Dan zijn al tien jaar gelukkig getrouwd. Ze hebben een schattige tweeling, een mooi huis, en een prima baan. Dat kan zo nog wel 68 jaar doorgaan! Saai!

De paniek slaat toe. Om hun huwelijk fris en scherp te houden, besluiten ze elkaar te verrassen. Met sexy photoshoots, dates en onverwachte uitjes. Maar alles gaat mis. De verrassingen brengen meer aan het licht dan wenselijk. Met hilarische gevolgen.

Ik heb inmiddels al redelijk wat van Sophie Kinsella gelezen. Het ene boek vind ik beter dan het andere boek. Bij Verras me had ik geen idee waar het over zou gaan, maar ik wist dat ik hem wilde luisteren. Toen de app aan gaf dat het boek online stond, downloadde ik het dan ook meteen. Maar wist het boek de verwachtingen waar te maken of toch niet?

Wist Verras me de verwachtingen waar te maken of toch niet?

Verras me was een … verrassing. Het boek was niet helemaal wat ik verwachtte. Ik verwachtte een feelgood, een luchtig boek. Verras me is een feelgood, maar toch ook weer niet. Er zitten zeker wel wat zwaardere onderwerpen in, al worden die inderdaad wel luchtig vertelt. En het eindigt zoals je verwacht dat het eindigt.

Ik vond hoofdpersoon Sylvie om eerlijk te zijn niet zo leuk. Ik had niet echt een klik met haar en vond haar best een beetje verwend. Volgens mij was dat overigens ook wel de bedoeling.

Tenminste, dat denk ik omdat Sylvie als bijnaam Prinses Sylvie heeft. En prinses associeer ik vaak toch met verwende vrouwen en meisjes. Ik vond haar ook vrij plat en gewoon een beetje vervelend.

Als ik niets met de personages heb, vind ik het boek vaak ook een stuk minder en dat was hier ook weer het geval.

Sophie Kinsella heeft een fijne schrijfstijl en je leest heel snel door het boek heen. Ik was benieuwd naar hoe het af zou lopen, ook al vond ik de personages wat minder. Ook vond ik het fijn dat er wat onverwachte plotwendingen in zaten die ik niet aan had zien komen. Verras me niet echt een standaard chicklit.

Verras me vond ik een aardige chicklit die anders is dan de meeste boeken die ik gelezen heb van Sophie – en van anderen. Toch vond ik het boek een beetje tegenvallen en kon ik er niet zo heel veel mee. Verras me wist me niet te verrassen.

Verras me krijgt 3 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: