Recensie: Verslingerd

Recensie: Verslingerd

Recensie: VerslingerdVerslingerd
Auteur: Lisette Jonkman
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Publicatiedatum: 31 mei 2014
Genres: Chicklit
Aantal bladzijdes: 396
Goodreads

Verslingerd gaat verder waar ophield - ongeveer dan. Lucy's relatie met Kikker komt onder druk te staan, omdat hij een duet op gaat nemen met de beroemde en knappe Laura. Maar Lucy weet niet zo zeker of die interesse alleen maar zakelijk is.

Ondertussen is de beautyblog van Lucy een steeds groter succes en daarbij komt een social media-verslaving om de hoek kijken.

Maar door problemen bij alle mensen om haar heen, raakt Lucy het overzicht een beetje kwijt. Hoe kan ze de chaos tegen gaan zonder iemand tekort te doen?

Ik lees best wat chicklits, maar weinig vind ik echt geweldig. Sophie Kinsella vind ik niet zoveel aan bijvoorbeeld. Ik vind Lisette Jonkman een stuk leuker schrijven eigenlijk ;-).

Verkikkerd vond ik zo leuk en Verslingerd was een van de boeken waar ik best wel naar uitkeek dit jaar. Geen dystopisch verhaal over een meisje dat niet aangeraakt kan worden of een urban fantasy verhaal over Shadowhunters. Nee, gewoon een chicklit over het (studenten)leven.

Ik vond Lucy in het begin van Verkikkerd een beetje vervelend en arrogant, maar in dit deel vond ik haar al een stuk leuker en likeable. Om sommige stukjes heb ik hardop zitten grinniken en dat is vooral erg leuk in de trein. Kuch.

Voor mij zaten er onverwachte dingen in. Iets dat ik niet aan had zien komen, totaal niet. Ik was het eigenlijk alweer vergeten, terwijl het in Verkikkerd best een rol speelde. Waar ik het over heb? Als je het boek leest, kom je er snel genoeg achter. 😉
En ik heb er ook een klein traantje om gelaten.

Ook zaten er best wel herkenbare dingen in. Ik heb ook een kleine social media-verslaving (Over de 121.000 tweets sinds 2009…Oeps?) en een blog. Helaas geen Kikker. O, en ik volg beautyblogs, dus dat was ook wel herkenbaar voor mij.

Ik dacht wel eerst: Jammer dat dit boek dunner is dan Verkikkerd, maar ik denk dat hij niet dikker had moeten zijn. Ik ben bang dat hij dan een beetje saai geworden was.

Ik hoop dat er nog een derde deel komt, ik heb genoeg losse eindjes gezien die best als fundering voor een nieuw boek kunnen dienen. Maar ik houd dan ook van series (behalve als ze te lang doorgaan).

En: Ik wil ook een Kikker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: