Recensie: Verwoest

Recensie: Verwoest

Ik luisterde al eerder een boek van Margje Woodrow en dat vond ik een goed boek. Over het algemeen ben ik niet ontzettend intro de jeugdthrillers, maar af en toe kan ik er best eentje waarderen. Hetzelfde geldt overigens voor volwassenthrillers. 

Verwoest luistert vlot weg en vind ik ook goed voorgelezen. Een roman voorlezen is naturlijk heel anders dan een thriller. Bij die laatste moet je ook zorgen dat de spanning goed overkomt en ja, dan moet je best goed kunnen voorlezen. Het boek is niet zo dik en dus zit er ook een hoop vaart in het verhaal. 

De dares die Juul moet doen, lijken in het begin allemaal niets met elkaar te maken te hebben, maar aan het einde had ik wel een ‘Ah, zit dat zo!’

Misschien kwam het daardoor dat ik tot aan het einde geboeit bleef en wilde weten hoe dit verder zou gaan. Ik had natuurlijk een dader in mijn hoofd die ik wel een keertje aangepast heb, maar uiteindelijk klopte het wel met wie ik in gedachten had. Toch vond ik het wel een goede dader. 

De dares die Juul moet doen, lijken in het begin allemaal niets met elkaar te maken te hebben, maar aan het einde had ik wel een ‘Ah, zit dat zo!’ Belevenis en snapte ik de logica erachter. Dat vond ik goed gedaan. 

Omdat Verwoest vrij dun is, is er niet mega veel aandacht voor de ontwikkeling van de personages of personages die echt mega erg tot leven. Nu verwacht ik het ook niet per se bij thrillers, dus ik was niet verbaasd. Thrillers vind ik vaak meer draaien om het plot dan om de personages. 

In dit boek is Juul de hoofdpersoon en ik vind haar best oké. Ze blijft wel wat vlak, maar dat stoorde me dus verder niet echt. 

Wat mij betreft is Verwoest een prima jeugdthriller. Door het korte boek en de jeugdige taal is het boek ook echt geschikt voor de doelgroep, al vond ik het dus ook leuk om te lezen. Het is spannend, vanaf bladzijde 1, en soms vond ik het ook best wel een beetje creepy. Margje schrijft prettig en is goed in het beschrijven van de sfeer en spanning opbouwen. 

Van mij krijgt Verwoest 4 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: