Recensie: Violet

Recensie: Violet

Recensie: VioletViolet / Dinner With a Vampire
Auteur: Abigail Gibbs
Series: The Dark Heroine #1
Uitgever: Xander Uitgevers B.V.
Publicatiedatum: maart 2013
Genres: Young Adult
Aantal bladzijdes: 464
Goodreads

Op een verkeerde tijd, op een verkeerde plaats. Dat is heel erg van toepassing bij het begin van dit boek. Violet is op een verlaten plein als ze dingen ziet die absoluut niet voor haar ogen bestemd zijn en ze wordt ontvoerd.

Ze wordt meegenomen naar een wereld die ze nog niet verwachtte in haar fantasieën met wezens zoals vampieren.
Daar ontdekt ze ook dat liefde een prijs heeft.

Ik nam het boek mee uit de bibliotheek, omdat ik er heel veel verhalen over hoorde. Bij het Boekenfestijn heb ik er mee in mijn handen gestaan, maar ik ben niet zo van de vampierboeken. Vreemd genoeg eindig ik wel steeds met dat soort boeken…Vampire Academy, Bloodlines, The Mortal Instruments (oke, dat gaat niet alleen maar over vampieren)…

Het boek is behoorlijk dik en meestal vind ik dat heerlijk, maar in dit geval had het rustig vijftig pagina’s dunner gekund. Het boek begint vlot, vol vaart, maar een tijdje zwakt dat af en wordt het een stuk saaier. Zo saai dat ik heb overwogen om het weg te leggen.

Van Violet ben ik ook niet kapot. Ze is oké, maar ik vind haar toch wel een beetje verwend en vermoeiend. En Kaspar…Nee, ik vind hem alleen maar vervelend.

Waarom dan toch die zes? Door de schrijfstijl, want ondanks dat ik de personages niet geweldig vind, is de schrijfstijl wel goed. Dat de schrijfster nog jong is, vind ik goed te merken. Ze kan ook nog best wat op schrijfgebied leren, maar wie niet? Er valt altijd wel wat te leren.
Ik ga Herfstroos – deel 2 – dan ook vast wel lezen, maar wanneer weet ik nog niet.

Abigail Gibbs heeft dit boek te danken aan Wattpad.com (stiekem hoop ik uiteraard om ook ontdekt te worden op die manier ;-)).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: