Recensie – Voor altijd

Recensie – Voor altijd

Recensie – Voor altijdVoor altijd / Where rainbows end
Auteur: Cecelia Ahern
Uitgever: Truth & Dare
Publicatiedatum: mei 2006
Genres: Chicklit
Aantal bladzijdes: 430
Goodreads

Rosie en Alex zijn beste vrienden zoals ze in boeken en series voorkomen en ze zijn ook onafscheidelijk tot Alex van Dublin naar Boston verhuisd met zijn ouders.

Rosie besluit om daar naar de hotelschool te gaan als ze slaagt voor het eindexamen. Helaas loopt het totaal anders en Rosie raakt zwanger van een one night stand. Ze blijft in Dublin, terwijl Alex met een Amerikaanse trouwt.

Maar de magische band blijft, ook al is het onzeker of die vriendschap wel stand houdt. Zijn ze vrienden of zijn ze uiteindelijk toch meer dan dat: Soulmates?

Ik kocht dit boek jaren geleden en ik las het destijds al, maar daarna is het eigenlijk weer uit mijn gedachten verdwenen tot ik las dat het verfilmd wordt met in de hoofdrollen Lily Collins als Rosie en Sam Claflin als Alex. Ik heb een leesdip en ik stond te staren naar de kast. Toen besloot ik: Waarom niet dit boek herlezen?

In het begin moest ik wennen, omdat het verhaal dus volledig in mails, chats en brieven vertelt werd. Het begint wanneer Rosie en Alex vijf zijn en eindigt wanneer ze allebei zo’n vijftig zijn. Het begint met onschuldige briefjes onder de les over de juffrouw.
Het verhaal gaat over liefde, maar eigenlijk ook wel over vriendschap. Over een magische vriendschap zoals weinig mensen die maar kennen, denk ik.
Je krijgt een aardig beeld van de personages hoe ze denken en af en toe kreeg ik de neiging om ze een schop onder de kont te geven en te sissen: Doe nou iets! Doe nou niet zo frustrerend, dit is stom voor de lezer! Maar dan zou er natuurlijk ook geen verhaal zijn.
Je ziet heel wat jaren van vriendschap voorbij komen en je ziet ook hoe de geschiedenis zich herhaalt, hoe anderen die band waarschijnlijk minder hebben.

Er zitten niet zoveel onverwachte wendingen in, maar desondanks vind ik het wel een mooi boek met een goed verhaal. Ik ben ook echt heel benieuwd hoe ze het willen gaan verfilmen. Wij moeten nog even geduld hebben, de film komt pas uit op 18 december in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: