Recensie: Voor jou

Recensie: Voor jou

Recensie: Voor jouVoor jou / Me before you
Auteur: Jojo Moyes
Series: Me Before You #1
Uitgever: De Fontein, De Kern
Publicatiedatum: 24 juni 2013
Genres: Roman
Aantal bladzijdes: 416
Goodreads

Louisa is geen vrouw van de wereld. Nee, haar wereld is heel klein. Ze woont nog bij haar ouders en werkt in een café op de hoek. Ze heeft een vriend waarvan ze weet dat hij niet de ware liefde is, maar ze passen goed bij elkaar. Dan wordt ze ontslagen en moet ze op zoek naar nieuw werk. Dat vindt ze bij de rijke Will en zijn familie.

Will is door een ongeluk verlamt tot zijn nek en heeft chronisch pijn. Hij ziet ook eigenlijk maar één uitweg, al is Louisa vastbesloten om hem te laten zien dat er meer is in het leven. Lukt dat haar?

Ik kwam dit boek redelijk vaak tegen als tip. Mensen die het zo geweldig mooi vonden en dat maakte mij nieuwsgierig. Vind ik het ook zo mooi als die mensen zeggen? Antwoord: Nee. Het was best een mooi boek en ik las het in een dag uit, maar er was iets waardoor ik het toch niet zo vond. Misschien was het het dat ik een ander einde verwacht had.

Of het lag aan Louisa. Ik vond haar geen fijn personage en echt meeleven kon ik niet en dat vind ik jammer als ik dat niet kan, maar die klik was er niet. Vooral in het begin vond ik haar maar vervelend.

Daarnaast zijn er een paar hoofdstukken vanuit andere mensen die ik nogal vreemd vond en weinig toe vond voegen. Van mij hadden die hoofdstukken er wel uit gemogen, omdat ze alleen maar verwarring schepten. Af en toe wist ik ook niet uit wiens ogen ik keek: Die van Louisa of iemand anders.

Het einde was niet wat ik verwacht had, maar daardoor wel een goed einde. Ik houd niet van onverwachte eindes, maar wel van onverwachte plottwists. Heel tegenstrijdig, ik weet het. Vroeger was ik bijvoorbeeld dol op slechte eindes, al hoopte ik stiekem dat het toch goed zou komen. Mijn verhalen eindigden ook standaard slecht.

Het boek was dus best aardig, maar wat mij betreft geen aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge