Recensie: Vrees me

Recensie: Vrees me

Recensie: Vrees meVrees me / Shatter me
Auteur: Tahereh Mafi
Series: Shatter Me #1
Uitgever: Blossom Books, HarperCollins
Publicatiedatum: 17 september 2012
Genres: Dystopia, Young Adult
Aantal bladzijdes: 351
Goodreads

Ik ben een monster - Ik heb een gave

'Je kunt me niet aanraken,'
fluister ik.
Ik lieg,
hij kan me aanraken,
maar dat zal ik nooit vertellen.
Raak me alsjeblieft aan,
is wat ik wil zeggen.
Er gebeuren dingen als mensen me aanraken.
Vreemde dingen.
Slechte dingen.
Dode dingen.

Niemand weet waarom de aanraking van Juliette dodelijk is, maar Het Herstel heeft grootse plannen met haar. Ze willen haar gebruiken als wapen in hun strijd voor een alleenheerschappij.
Maar Juliette heeft haar eigen plannen.
Ze vindt voor het eerst in haar leven de kracht om terug te vechten, en om aan een toekomst te denken met de jongen van wie ze dacht dat ze hem voor altijd kwijt was.

Vrees me is zo’n boek dat je geweldig vindt of verschrikkelijk, niets daar tussenin. En ik kan beide kanten begrijpen. Vreselijk, omdat er zinnen doorgehaald worden, omdat er dingen doorgehaald worden. Dat was in eerst instantie namelijk ook mijn gedachte: volgens mij ga ik het met al die doorgestreepte zinnen echt helemaal niets vinden. Daarom durfde ik het niet aan en leende ik het boek. Inmiddels staat de serie al lang en breed in de kast. Ik ben inderdaad een lover van deze serie.

De personages vind ik in dit deel geweldig. Ze zijn geschreven met oog voor detail, met een heleboel liefde en prachtige quotes. Dat is iets wat er in deze serie ook genoeg is: mooie zinnen. Vooral in de Engelse variant. Terug naar de personages. Voor mijn gevoel leefden de personages echt. Juliette komt voor mij sympathiek over, al vind ik haar af en toe ook wel een beetje een zeur. Maar ze leeft voor mij, ze springt voor mij wel van de pagina’s af. Dat geldt ook voor de andere personages. Ik ben vooral een grote Kenji-fan. Ik vind Kenji echt geniaal. Team Kenji!
Ik geloof dat dit fandom vooral verdeelt is in twee kampen: Team Adam en Team Warner. Ik ga na dit eerste deel beslist voor Adam, die is veel leuker dan Warner. Puh!

In de serie zitten hier en daar wel wat plotwendingen die ik niet aan had zien komen. Ook vond ik de spanning – en vooral de onderhuidse – erg goed beschreven, ik voelde het en dat is een goed teken, lijkt me.

O, en de cover vind ik zo mooi. Ik vind dit serieus één van de mooiste covers van boeken die ik in mijn kast heb staan. Ik heb weleens een poging gewaagd om hem na te tekenen, maar dat was helaas niet zo naar mijn zin, dus ik heb hem weggegooid.

Het is een serie die bovendien vol met mooie quotes staat en na deel 1 kon ik niet wachten met verder lezen. Gelukkig voor mij was deel 2, Breek me, toen al uit in het Nederlands.
Dit is een recensie van een boek dat ik las, tijden voordat ik een boekenblog begon. Maar het kon eigenlijk dat ik hier nog nooit een recensie over geschreven had, dus doe ik het alsnog. Al was het maar om een paar twijfelaars misschien over de streep te trekken.

Heb je de serie nog niet gelezen? Doen!

[bol_product_links block_id=”bol_565debbc58b21_selected-products” products=”9200000040900145,9200000005540073″ name=”Vrees me” sub_id=”” link_color=”2535CC” subtitle_color=”2535CC” pricetype_color=”2535CC” price_color=”2535CC” deliverytime_color=”2535CC” background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 gedachten over “Recensie: Vrees me

  1. Hallo!

    Ik heb ook heel deze boekenserie in mijn kast liggen en ik ben ook een grote fan. Ik zit nog maar aan boek 1, maar ik twijfel er niet aan om de andere 2 ook te lezen. Ik had eerst zoiets van; ‘wat is dit?’, maar nu vind ik de manier waarop het verhaal is geschreven origineel en ideaal. Het is een onvoorspelbaar verhaal en daar hou ik van.

    Veel liefs,

    Eefie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: