Recensie: Walk the edge

Recensie: Walk the edge

Walk the edge
ISBN: 9780373211623
Auteur: Katie McGarry
Series: Thunder Road #2
Uitgever: Harlequin Teen
Publicatiedatum: 29 maart 2016
Genres: Audiobook, Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 426
Goodreads

One moment of recklessness will change their worlds.

Smart. Responsible. That's seventeen-year-old Breanna's role in her large family, and heaven forbid she put a toe out of line. Until one night of shockingly un-Breanna-like behavior puts her into a vicious cyber-bully's line of fire—and brings fellow senior Thomas "Razor" Turner into her life.

Razor lives for the Reign of Terror motorcycle club, and good girls like Breanna just don't belong. But when he learns she's being blackmailed over a compromising picture of the two of them—a picture that turns one unexpected and beautiful moment into ugliness—he knows it's time to step outside the rules.

And so they make a pact: he'll help her track down her blackmailer, and in return she'll help him seek answers to the mystery that's haunted him—one that not even his club brothers have been willing to discuss. But the more time they spend together, the more their feelings grow. And suddenly they're both walking the edge of discovering who they really are, what they want, and where they're going from here.

Walk the edge is het tweede deel in de serie over een paar jongens uit de motorclub Rain of Terror. In het eerste deel, Nowhere but here, staat Oz centraal samen met Emily. In deel 2, Walk the edge, zijn dit Thomas ‘Razor’ en Breanna. Het eerste deel vond ik heel fijn weglezen, dus ik was benieuwd of dat ook gold voor Walk the edge.

Walk the edge was best oké. Het las lekker weg en er wordt niet al te lastige taal gebruikt. Ook voor mensen die Engels niet als moedertaal hebben, is het boek goed te doen. De schrijfstijl van Katie McGarry is vlot en lekker leesbaar. Je vliegt door haar boeken heen en ook voor Walk the edge gold dit. Wel was het boek vrij voorspelbaar en zijn de meeste dingen al van verre te zien.

Stiekem had ik er wel meer van verwacht en had ik gehoopt dat ik het boek met minstens drieënhalve ster kon belonen, maar helaas. Dat is dus niet het geval. Ik miste spanning. Dit boek draait om romantiek, maar die vond ik toch niet zo overkomen. In Nowhere but here was dit beter te merken. In dit boek miste ik ook een beetje de chemie tussen Razor en Breanna. Voor mij was het iets teveel YA. 

De personages vond ik op zich wel leuk en voor mij kwamen ze wel tot leven. Het boek wordt verteld vanuit Breanna en Razor en dat vind ik wel een goede beslissing. Nu doet Katie dat sowieso wel (in de boeken die ik gelezen heb), maar ik vind het ook het lekkerste lezen. Vaak wordt een situatie interessanter vanuit twee oogpunten.

17928147

De voorkant van het boek vind ik tof, want die vertelt wat over een bepaalde scene. Eentje die behoorlijk belangrijk is. Daarnaast vind ik het tof dat het niet standaard een grafische cover of een fotocover met gezichten is. Een fotocover kan best mooi zijn, maar ik heb personages er gewoon liever niet heel duidelijk op.

Ik las het boek als audiobook en ik vond het eigenlijk geniaal voorgelezen. De mannelijke voorlezer, Christopher Ragland, deed de vrouwenstemmen echt hilarisch. Hij had ze ingesproken met een piepstemmetje en in het begin dat ik het hoorde heb ik heel hard gelachen. Gelukkig wende het. Rachel Louise Miller las Breanna voor en haar vond ik een hele fijne stem hebben. En stiekem heb ik om haar accent moeten lachen. Het was echt zo’n Amerikaans accent dat cowboys in van die standaardfilms ook altijd hebben.

Ik vond Walk the edge echt een standaard tussenboek. Het was niet slecht, maar ook niet ontzettend bijzonder. Het was best leuk voor tussendoor, maar het zal geen boek zijn die ik ook als fysiek exemplaar zou willen. Wel ben ik benieuwd naar deel 3 over Violet. Zij is in beide boeken al voorgekomen, dus ik ben wel benieuwd naar haar eigen verhaal. Helaas moet ik daar nog even op wachten.

Bookdep bol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: