Recensie: We were liars

Recensie: We were liars

Recensie: We were liarsWe were liars
Auteur: E. Lockhart
Uitgever: Bonnier
Publicatiedatum: mei 2014
Genres: Young Adult, Thriller
Aantal bladzijdes: 242
Goodreads

A beautiful and distinguished family.
A private island.
A brilliant, damaged girl; a passionate, political boy.
A group of four friends—the Liars—whose friendship turns destructive.
A revolution. An accident. A secret.
Lies upon lies.
True love.
The truth.

Read it.
And if anyone asks you how it ends, just LIE.

Nog zo’n gehypete boek dat goed is, volgens iedereen. Ik word altijd benieuwd naar dit soort boeken, maar stiekem vind ik ze bijna altijd tegenvallen. Toch gooide ik het in mijn digitale mandje en ik bleef een paar weken hongerig onder de brievenbus zitten, terwijl ik elke keer de postbezorger met grote, trouwe, smekende hondenogen aankeek als hij post kwam bezorgen.

Het boek was oké, maar niet meer dan dat. Desondanks heb ik het boek een 7.5 gegeven, omdat ik het wel knap geschreven vind. Het einde zit al in het hele boek verwerkt, maar het zit hem in de hele kleine details en dat vind ik knap. Het boek sprak me verder niet aan, net als de schrijfstijl niet.
Het einde vond ik ook behoorlijk tegenvallen, want het was een einde dat ik als één van de mogelijke eindes had. Niet helemaal hetzelfde, maar wel een beetje hetzelfde concept. Maar de echte plotwending miste ik dus.
Weg leggen heb ik overigens niet overwogen, omdat ik toch wilde weten waarom iedereen het er ineens over had.

De personages waren gewoon plat en ik denk dat het komt, omdat het boek zo weinig bladzijdes telt. Daardoor was er weinig ruimte voor echte diepgang, om Cadence echt goed te leren kennen. Desondanks voelde ik wel medelijden met haar en wilde ik haar af en toe over de bol strijken.

Ik snap de hype nu wel, maar voor mij is het mijn boek niet. Wel is het een fijn zomerboek voor bijvoorbeeld op het strand. Waarschijnlijk omdat het zich afspeelt in de zomer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: