Recensie: When it’s real

Recensie: When it’s real

When It's Real
ISBN: 9780373212521
Auteur: Erin Watt
Uitgever: Harlequin Teen
Publicatiedatum: 30 mei 2017
Genres: Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 413
Goodreads

Meet Oakley Ford-teen celebrity, renowned pop star, child of famous movie stars, hottie with millions of fangirls… and restless troublemaker. On the surface he has it all, but with his home life disintegrating, his music well suddenly running dry, and the tabloids having a field day over his outrageous exploits, Oakley's team decides it's time for an intervention. The result: an image overhaul, complete with a fake girlfriend meant to show the world he's settled down.

Enter seventeen-year-old Vaughn Bennett-devoted sister, part-time waitress, the definition of "normal." Under ordinary circumstances she'd never have taken this gig, but with her family strapped for cash, she doesn't have much of a choice. And for the money Oakley's team is paying her, she figures she can put up with outlandish Hollywood parties and a team of publicists watching her every move. So what if she thinks Oakley's a shallow, self-centered jerk? It's not like they're going to fall for each other in real life…right?

Ik ken schrijversduo Erin Watt – Elle Kennedy en Jen Frederick – al van de Royals-serie die ik best tof vind. Niet zo geweldig als sommige andere mensen, maar leuk genoeg om nog een boek te proberen. When it’s real is een standalone en dat is ook weleens fijn, want er zijn al ontzettend veel series. De Royals-serie is een serie die op het randje van Young en New Adult zit en dat verwachtte ik eigenlijk ook van When it’s real, maar niets is minder waar, want dit boek is toch echt wel braaf in vergelijking met hun andere serie. Hier twijfel ik ook niet aan waar het in past: Young Adult.

Het is heel anders dan de Royals en vooral qua sfeer. Dit boek is veel luchtiger en veel meer een tussendoortje. Niet dat het slechter is, absoluut niet. Het is gewoon compleet iets anders. De schrijfstijl is nog wel altijd lekker vlot. Je merkt trouwens totaal niet dat het twee schrijfsters zijn, dat vind ik ook erg goed gedaan.

Echt onverwachte gebeurtenissen zitten er niet in, maar dat hoeft wat mij betreft ook helemaal niet. Ik heb ze geen moment gemist in elk geval. Scheelt misschien dat ik ze ook niet verwacht had. 

Het boek wordt in de eerste persoon verteld vanuit Vaughn en Oakley. Er wordt bijna om en om verteld, maar niet helemaal. Ik vind Oakley een gave naam trouwens. Ik ben blij dat Erin Watt ervoor gekozen heeft om beide personages aan het woord te laten, want dat geeft het verhaal echt wel iets extra’s. Op deze manier weet je wat zowel Vaughn als Oakley denken en voelen.

Ondanks dat het een YA is, vond ik de personages wel diep en kon ik met ze meeleven. Eigenlijk vind ik ze allebei ook erg leuk. Zowel Vaughn – oké, ik geef toe: soms is ze een zeur, maar het merendeel niet – als Oakley. En vooral Oakley zie je echt veranderen in het boek. Van te zelfverzekerde klootzak – ‘Weet je wie ik ben? Dé Oakley Ford’ – in een normale jongen. En ik vind hem aan het einde echt een schatje. 


Soms voelde When it’s real wel een beetje als een fanfic, maar dat komt vooral door het onderwerp, denk ik. Popster begint een relatie met een normaal meisje is iets dat je in veel fanfics ziet. Niet dat het erg is, want het boek is tof. Ik had het ook binnen een dag uit, zo vlot las het weg. Eigenlijk vond ik dat ook wel een beetje jammer, want ik had hier best nog een boek over gewild. Aan de andere kant: het zou het verhaal niet ten goede gekomen zijn, dus misschien is het maar beter. 

Als je meer van Paper Princess wilt, dan kom je met dit boek bedrogen uit. Maar When it’s real is wel een heel fijn boek voor op vakantie of in de eerste schoolweek. Het is een heerlijk luchtig boek. Ik ben blij dat ze niet een Royals spinoff geschreven hebben. Ik geef het boek vier sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge