Recensie: When we collided

Recensie: When we collided

When we collided
ISBN: 9781619638457
Auteur: Emery Lord
Uitgever: Bloomsbury Childrens
Publicatiedatum: 5 april 2016
Genres: Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 344
Goodreads

Meet Vivi and Jonah: A girl and a boy whose love has the power save or destroy them.

Vivi and Jonah couldn't be more different. Vivi craves anything joyful or beautiful that life can offer. Jonah has been burdened by responsibility for his family ever since his father died. As summer begins, Jonah resigns himself to another season of getting by. Then Vivi arrives, and suddenly life seems brighter and better. Jonah is the perfect project for Vivi, and things finally feel right for Jonah. Their love is the answer to everything. But soon Vivi's zest for life falters, as her adventurousness becomes true danger-seeking. Jonah tries to keep her safe, but there's something important Vivi hasn't told him.

Perfect for fans of E. Lockhart and Jandy Nelson, When We Collided is a powerful story of two teens whose love is put to the test by forces beyond their control.

When we collided is een boek met een prachtige cover. Wit met daarop verfspetters in felle kleuren. Dat is een boek dat opvalt en voor mij was dat een reden om het boek op te pakken in de boekhandel. De voorkant maakte zo nieuwsgierig. Oké, en de titel ook wel, want die klinkt goed. When we collided klinkt als een titel die zowel hartverscheurend als intens als heftig is. Alles ineen.

Maar het was de cover die ervoor zorgde dat het boek met me mee terug ging naar mijn huis. Daar stond het niet eens zo lang voor ik eraan begon.

When we collided

In het begin van When we collided moest ik wennen aan de personages, aan Jonah en Vivi, maar vooral aan Vivi. Misschien omdat ze zo intens is, zo’n heftig personage is. Want dat is ze. Misschien wel een van de meest heftige personages die ik in lange tijd in een boek tegen ben gekomen.

De schrijfstijl vond ik fijn, maar op de een of andere manier is het niet het soort stijl waar je doorheen vliegt. When we collided is meer een boek dat je af en toe weg moet leggen, omdat je er dan niet meer verder doorheen komt. Dat had ik ook. Maar toch is het zo geschreven dat je nieuwsgierig wordt. In elk geval: ik wilde verder lezen, weten waarom Vivi zo doet zoals ze doet. En dat komt ook aan bod. En dan snap je Vivi ineens veel beter.

“Even the constellations can see us now: we are seventeen and shattered and still dancing. We have messy, throbbing hearts, and we are stronger than anyone could ever know.”

Hoewel de hoofdstukken vanuit Jonah en Vivi geschreven zijn, vond ik Vivi de echte hoofdpersoon in When we collided. Voor mijn gevoel domineerde zij het boek, het verhaal. Af en toe vond ik haar vermoeiend en Jonah te lief. Jonah vind ik sowieso een schatje, ook tegen zijn broers en zussen die een belangrijk deel in zijn leven innemen.
Maar het klopt wel met het verhaal en uiteindelijk is het ook logisch dat ze allebei zo zijn.

Ze hebben allebei een verhaal, maar eigenlijk lijkt het bij allebei toch wel een beetje op elkaar. Allebei zijn ze gebroken, maar om verschillende redenen. Ik vind dat Emery Lord dat heel mooi beschrijft en ook duidelijk de verschillen laat zien tussen de twee personages.

In When we collided zitten niet heel veel onverwachte gebeurtenissen, maar er zitten er wel een paar in. En het einde was niet helemaal wat ik verwachtte, want ik had heel iets anders verwacht. Dus dat verraste me wel, op een goede manier. Want het klopt wel hoe het eindigt.

Ik vind het boek zeker een aanrader als je van boeken als The Fault in Our Stars en All the bright places houdt. Het past wel een beetje in dat straatje. Ik wil er niet heel veel over kijkt in verband met spoilers, maar het thema is een beetje hetzelfde. En er zitten zeker een hoop mooie quotes in. Verwacht alleen geen boek dat heel snel leest, want dat doet het niet. In elk geval: niet bij mij. O, en ik heb niet gehuild zoals bij The Fault in Our Stars en All the bright places.

[bol_product_links block_id=”bol_57c9b99477dad_selected-products” products=”9200000048937148,9200000053728177″ name=”Collided” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: