Recensie Wie is nou normaal?

Recensie Wie is nou normaal?

Wie is nou normaal? / The art of being normal
ISBN: 9789047708490
Auteur: Lisa Williamson
Uitgever: Lemniscaat
Publicatiedatum: september 2016
Genres: Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 309
Goodreads

David weet al zijn hele leven dat hij een meisje wil worden. Maar alleen zijn twee beste vrienden delen zijn geheim - zelfs zijn ouders hebben geen idee.

Leo komt van een andere school. Er is daar iets gebeurd waar hij niet over wil praten. Maar als Leo het op een dag voor David opneemt en een jongen tegen de grond slaat, ontwikkelt zich een bijzondere vriendschap tussen de twee jongens, die ieder een groot geheim met zich meedragen.

Een hartveroverend verhaal van een jongen die een meisje wil zijn.

Wie is nou normaal? Een boek waar ik nieuwsgierig naar werd door het onderwerp: een jongen die een meisje wil zijn. Van sommige onderwerpen zijn er boeken genoeg, zoals die over zieke tieners. Zowel lichamelijke ziekten als psychische.

Maar een boek over een jongen die strugglet met het lichaam waarin hij gevangen is, die boeken ken ik niet. En er zijn genoeg tieners die ermee zitten dat ze in het verkeerde lichaam gevangen zitten. Dit boek geeft een goed kijkje in het hoofd van zo’n jongen, maar op wel op een luchtige YA-manier.

31949719

Wie is nou normaal? heeft een lekker vlotte schrijfstijl waar je zo doorheen vliegt. Het is een zwaar onderwerp, maar ik vond het niet zwaar geschreven. Je ontdekt waar David – de jongen die een meisje wil zijn – mee zit en mee worstelt en hoe lastig het is. Want ja, hij wil niets liever dan normaal zijn. Maar wie is nou normaal? Wat is normaal? Is dat de buurvrouw die op haar roze hoge hakken de hond uitlaat of de buurman die een man heeft?

Naast David heb je ook Leo waarvan je als lezer niet meteen weet wat hij heeft. Hij heeft een geheim en er is iets gebeurd, maar tot vrij ver in het boek kom je daar niet achter. Leo vond ik een leuker personage dan David, maar dat kwam vooral omdat die meer omgeven is met mysterie. Ik wilde heel graag weten wat er gebeurd was. Ik werd er nieuwsgierig van.

Zijn geheim is onverwachts in de zin van dat ik het niet aan had zien komen. Ik zat aan heel andere dingen te denken. Maar tegelijkertijd is het helemaal niet onverwachts en zou je het meteen aan moeten zien komen.

In Wie is nou normaal? vertellen beide jongens, komen ze beide aan het woord en dat vind ik fijn. Dat maakt het boek een stuk boeiender.

Het boek zette me wel aan het denken, vooral door de titel. Want inderdaad: Wie is nou normaal? Wat is dat? Of bestaat het eigenlijk helemaal niet? Vragen waar ik geen antwoord op heb.

Wie is nou normaal? Is een boek met een goed onderwerp. Niet eens alleen voor de jongens die een meisje willen zijn en meisjes die een jongen willen zijn, maar voor alle mensen om te begrijpen hoe het is om zo te zijn.

Ik kreeg dit exemplaar van Wie is nou normaal? Van uitgeverij Lemniscaat. Bedankt!

[bol_product_links block_id=”bol_57f0f01465050_selected-products” products=”9200000059343913″ name=”normaal” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Eén gedachte over “ Recensie Wie is nou normaal?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: