Recensie: Wild

Recensie: Wild

Recensie: WildWild
ISBN: 9789026147036
Auteur: Mel Wallis de Vries
Uitgever: De Fontein
Publicatiedatum: 30 oktober 2018
Genres: Audiobook, Young Adult Thriller
Aantal bladzijdes: 248
Goodreads

Eindexamenreis naar Spanje. Het lijkt een droom die uitkomt voor een groep van zeven jongeren. Samen besluiten ze om een nachtje te gaan kamperen in een onherbergzaam natuurgebied.

Al snel verandert de droom in een nachtmerrie. Om te overleven, zijn ze op elkaar aangewezen. Naarmate de dagen verstrijken, maken frustratie en angst zich meester van de groep...

Jeugdthrillers: ik lees ze niet zo vaak. Meestal kies ik voor contemporary of fantasy, maar ik had wel weer eens zin in een thriller. Dat zorgde ervoor dat ik voor Wild van Mel Wallis de Vries koos. Ik heb een keer een boek van haar gelezen en dat vond ik best goed.  Wild speelt zich af in Spanje en begint vrij snel met scenes die op later slaan, maar het zorgt er wel voor dat je door wilt lezen, want je wilt weten wat er gebeurd is. In elk geval: dat had ik.

Het is maar een dun boek en meestal zijn de personages dan niet echt goed uitgediept en zeker in YA-thrillers niet, maar in dit geval gaat dat niet op, want ik vond ze allemaal echt wel anders. Elk personage praat anders en heeft een andere woordkeuze. Vond ik heel sterk gedaan, zeker omdat dit niet het allerdikste boek ooit is.

Alle zes de personages – Britt, Eva, Jack, Fabian, Rosalie en Liv – komen aan het woord in Wild, zodat je het ziet vanuit alle oogpunten. Qua personages vond ik Jack het meest intrigerend, misschien ook omdat ik hem typisch een jongen vind met een grote bek, maar bang is voor iets kleins als spinnen.

Ook de sfeer wordt heel goed beschreven, want je voelt die onderhuidse spanning en weet dat het ergens misgaat, maar je hebt geen idee waar precies. Ik had wel op een paar punten dat ik dacht: zou het vanaf hier helemaal mis gaan lopen? Maar toen ik eenmaal op een bepaald punt was, wist ik dat het vanaf hier was.

Ik luisterde Wild als luisterboek en pluspunten voor Romy Gevers die het boek voorlas, want dat deed ze echt heel erg goed.

Die spanning is echt perfect beschreven en je wil blijven lezen, wil weten wat er misgaat – al kun je zelf vast al wel wat raden. Ik luisterde Wild als luisterboek en pluspunten voor Romy Gevers die het boek voorlas, want dat deed ze echt heel erg goed. Voorlezen is echt een kunst apart, maar Romy kan het in elk geval.

Zo sterk als ik Wild vond, zo zwak vond ik het einde. Het was op sommige punten verrassend, maar op sommige punten een beetje ongeloofwaardig ofzo. Ik weet niet zo goed, maar ik vond het vreemd. Wel onverwachts, want zo had ik niet verwacht dat het zou eindigen.

Wild was een interessante en boeiende thriller met onverwachte plotwendingen en personages die goed uit de verf komen. Volgens mij is dit echt wel voor de doelgroep geschreven. Wild krijgt 3.5 sterren van mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: