Recensie: Windfall

Recensie: Windfall

Windfall
ISBN: 9781509831708
Auteur: Jennifer E. Smith
Uitgever: Pan Macmillan
Publicatiedatum: 4 mei 2017
Genres: Audiobook, Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 320
Goodreads

Alice doesn’t believe in luck—at least, not the good kind. But she does believe in love, and for some time now, she’s been pining for her best friend, Teddy. On his eighteenth birthday—just when it seems they might be on the brink of something—she buys him a lottery ticket on a lark. To their astonishment, he wins $140 million, and in an instant, everything changes.

At first, it seems like a dream come true, especially since the two of them are no strangers to misfortune. As a kid, Alice won the worst kind of lottery possible when her parents died just over a year apart from each other. And Teddy’s father abandoned his family not long after that, leaving them to grapple with his gambling debts. Through it all, Teddy and Alice have leaned on each other. But now, as they negotiate the ripple effects of Teddy’s newfound wealth, a gulf opens between them. And soon, the money starts to feel like more of a curse than a windfall.

As they try to find their way back to each other, Alice learns more about herself than she ever could have imagined . . . and about the unexpected ways in which luck and love sometimes intersect.

Windfall kwam ik tegen toen ik een bezoekje bracht aan Waterstones in Amsterdam en het boek trok me direct naar zich toe. Misschien door de zachte mintgroene cover, de roze letters en het goud. Ik vind de combinatie van kleuren erg tof gedaan.

En misschien was het ook wel de naam van de schrijfster waar ik al twee boeken van las: een heel goed, een heel slecht. Ik was benieuwd of Windfall een goed of een slecht boek zou worden. Het verhaal klonk goed en na even twijfelen nam ik Windfall toch maar mee.

Windfall wordt verteld vanuit Alice, in de eerste persoon, die een loterij-lot koopt voor de verjaardag van haar beste vriend Teddy, als een soort van grapje omdat hij nu achttien is en dus legaal mag gokken. Maar wat niemand verwacht, is dat Teddy wint, dat hij $140 miljoen dollar wint. En wie zou dat ook verwachten? Natuurlijk doet iedereen mee om te winnen, maar er zijn maar weinig mensen die uiteindelijk ook winnen.

Het onderwerp vind ik origineel, want ik ben nog geen boeken tegengekomen die over jonge loterij-winnaars gaan, dus dat vind ik zeker een pluspunt. Ook vind ik de schrijfstijl van Jennifer E. Smith fijn. Het leest lekker snel weg en is geschikt voor dit genre.

Het boek wordt verteld vanuit Alice in de eerste persoon en daardoor zie je alles uit haar oogpunt. In contemporary is het vrij normaal dat je vanuit een persoon leest, maar op de een of ander manier stoor ik me daar tegenwoordig steeds meer aan. Misschien omdat de andere personages dan een beetje vlak blijven. Want dat is hier ook wel zo. Alice voelt voor mij niet echt vlak, maar Leo en zeker Teddy wel.

Natuurlijk zijn ze bijpersonages, maar vooral Teddy is erg belangrijk voor de verloop van het verhaal en die blijft voor mij op de een of andere manier toch te vlak om echt mee mee te kunnen leven. Nu vind ik hem vooral een eikel.

Windfall is een echte contemporary Young Adult. Het is geen boek dat me heeft weggeblazen met een heleboel plotwendingen die je niet aan ziet komen, want die zitten er helaas niet in. Het was een lekker luchtig boek voor tussendoor waarbij je al wel een beetje kunt voorspellen hoe het eindigt. En ja, je krijgt waarschijnlijk gelijk.

Als je van Kasie West en Morgan Matson houdt, vind je Windfall waarschijnlijk ook wel leuk. Van mij krijgt Windfall drie sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: