Recensie: Wink. Poppy. Midnight

Recensie: Wink. Poppy. Midnight

Wink. Poppy. Midnight
ISBN: 9780803740488
Auteur: April Genevieve Tucholke
Uitgever: Dial Books
Publicatiedatum: 22 maart 2016
Genres: Young Adult
Aantal bladzijdes: 247
Goodreads

Every story needs a hero.
Every story needs a villain.
Every story needs a secret.

Wink is the odd, mysterious neighbor girl, wild red hair and freckles. Poppy is the blond bully and the beautiful, manipulative high school queen bee. Midnight is the sweet, uncertain boy caught between them. Wink. Poppy. Midnight. Two girls. One boy. Three voices that burst onto the page in short, sharp, bewitching chapters, and spiral swiftly and inexorably toward something terrible or tricky or tremendous.

What really happened?
Someone knows.
Someone is lying.

Wink. Poppy. Midnight was een boek dat ik ineens overal voorbij zag komen op internationale websites en ook schrijvers als Leigh Bardugo hadden het over dit boek. Blijkbaar ben ik behoorlijk gevoelig voor de meningen van auteurs die ik goed vind (zoals Leigh) en Wink. Poppy. Midnight belandde in mijn virtuele winkelmand.

De schrijfstijl van April Genevieve Tucholke is apart. Het leest snel weg, want ik zat na anderhalf uur al op bladzijde zestig. Maar het was ook nog eens een beetje poëtisch. Neem een zin als deze:

“Poppy slipped her long, white limbs into her pale yellow dress, like milk sliding into melted butter.”

Vooral het laatste stukje vind ik erg beeldend met een poëtische ondertoon. Ik had verwacht dat ik eraan zou moeten wennen, maar ik zat er eigenlijk meteen in. De schrijfstijl (en het verhaal) trok me meteen. 

Wink. Poppy. Midnight is niet zo dik (247 pagina’s), maar voor mijn gevoel leer ik de personages eigenlijk wel kennen. Mijn mening over ze verandert wel naarmate het boek vordert. In elk geval over Poppy en Wink, Midnight blijft voor mij eigenlijk een beetje een softie en een zacht ei. Wel vind ik Midnight het meeste het verhaal vertellen, vanuit zijn ogen.
Er wordt vanuit alledrie de personages vertelt en ik vind dat ze alledrie wel echt een eigen stem hebben als personage. Vooral bij Wink merk je het verschil heel goed, want die denkt best anders dan de andere twee.

Er zit een plotwending in die ik echt niet aan had zien komen en die eigenlijk perfect slaat op deze omschrijving:
What really happened?
Someone knows.
Someone is lying.
Want ja, iemand weet het en iemand liegt. En wie, dat weet je pas bijna aan het einde. Die twist zet het verhaal ook meteen in een heel nieuw daglicht.

Ik vind de cover ook zo ontzettend tof. Het is een grafische voorkant (waar ik sowieso dus al dol op ben), maar deze is ook nog eens mysterieus. En nu ik er naar kijk, zie ik ook kenmerken van de personages erin terug. Of dingen die genoemd zijn in Wink. Poppy. Midnight. Het vertelt eigenlijk een heleboel over het verhaal, maar dat zie je pas achteraf.

Ook de titel is grappig gevonden, want Wink, Poppy en Midnight zijn de derde hoofdpersonages in het boek. Dat weet je weliswaar meteen, maar toch vind ik het best origineel. Vooral ook omdat de namen van de drie een logische titel vormen. Sowieso vind ik de namen van April tof, want er zit bijvoorbeeld ook een Leaf in. Midnight vind ik ook al zo’n leuke naam, maar goed, ik hou wel van die gekke namen.

Wink. Poppy. Midnight was voor mij een grote verrassing en gelukkig is het positief. Ik zou wel meer boeken van April Genevieve Tucholke willen lezen, want ik vond dit boek echt echt goed. Geen vijf sterren goed, maar toch zeker 4. En ik ben het eens met Leigh Bardugo: dit is een goed boek. 

[bol_product_links block_id=”bol_57136c544b633_selected-products” products=”9200000047560676,9200000046243182″ name=”midnight” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”512″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: