Recensie: Winter in het kattencafé

Recensie: Winter in het kattencafé

Recensie: Winter in het kattencaféWinter in het kattencafé
ISBN: 9789400511712
Publicatiedatum: 5 november 2019
Aantal bladzijdes: 256
Goodreads

Het stadje Stourton-on-the-Hill, in de groene heuvels van de Cotswolds, heeft zijn eerste kattencafé. Hier woont Molly samen met haar kittens in een waar kattenparadijs, terwijl eigenaresse Debbie de gasten haar huisgemaakte delicatessen serveert. Maar zelfs in deze idyllische omstandigheden loopt niet alles volgens plan.

Als Debbies zus met een gebroken hart aanklopt bij het café, staat Debbie erop dat ze bij hen blijft logeren, zolang ze maar wil. Maar Linda komt niet alleen. De katten zijn flink van de kaart door de komst van haar woest keffende hond, Beau. En dit is niet het enige wat tegenzit – Molly’s bestaan wordt onverwacht bedreigd door een Siamese rivaal. Als een van haar kittens ook nog verdwijnt, is het maar de vraag of de aanstaande feestdagen wel zo feestelijk zullen zijn…

Heb je het eerste boek nog niet gelezen en wil je geen spoilers? Stop dan hier.

Winter in het kattencafé is een nieuw boek over de avonturen van de cyperse Molly die door een ongelukkige samenloop van omstandigheden in Molly en het kattencafé haar huis kwijtraakt. Dat boek heeft nogal een happy ending. Het is geen einde waarbij het duidelijk is dat er nog een deel twee komt, maar toch kwam dat er.

Winter in het kattencafé gaat eigenlijk verder waar het eerste boek gestopt is. Molly woont gelukkig in het café samen met haar kinderen en met haar nieuwe bazin Debbie. Het leven kabbelt voort, maar natuurlijk duurt dit niet lang. In Winter in het kattencafé beleeft Molly opnieuw allerlei dingen die niet altijd goed zijn voor haar en voor de andere mensen en dieren om haar heen. Maar Molly is vastbesloten om alles tot een goed einde te brengen.

Het eerste boek was een heerlijk feelgoodboek en dat is bij dit boek niet anders. Nee, het gaat niet over een meisje/vrouw die verliefd wordt op een man, maar evengoed zorgt Winter in het kattencafé ervoor dat je het boek met een glimlach dichtslaat, omdat het zo lief is.

Ik vind het tof dat de hoofdpersoon eens niet die man, kinderen en goede baan krijgt, maar dat het een kat is die over haar leven vertelt. Er zijn niet zoveel boeken vanuit het oogpunt van een kat en ik vind het erg verfrissend. En ik vind katten ook gewoon interessante dieren, dat scheelt ook, haha. Dit is absoluut geen boek voor kattenhaters.

Er zitten ook mooie thema’s in zoals liefhebben, loslaten, maar ook je fouten durven toegeven. Natuurlijk zijn in dit boek de katten ontzettend menselijk, maar dat maakt niet uit.

Echt spannende plotwendingen zitten niet in het boek, al zag ik niet alles aankomen. Er zijn wel wat dingen die ik best interessant vond en goed voor het plot, want daardoor kabbelt het wat minder.

Winter in het kattencafé heb ik met een glimlach geluisterd. Ik vind dat auteur Melissa Daley een fijne schrijfstijl heeft, want je blijft geboeid tot op het allerlaatste. Van mij mag er trouwens nog wel een nieuw deel komen!

Winter in het kattencafé krijgt van mij 4 sterren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: