Recensie: Wit als sneeuw

Recensie: Wit als sneeuw

Recensie: Wit als sneeuwWit als sneeuw / Valkea kuin lumi
Auteur: Salla Simukka
Series: Lumikki Andersson #2
Publicatiedatum: juni 2014
Genres: Young Adult Thriller
Aantal bladzijdes: 188
Goodreads

In dit deel is Lumikki in Praag. Ze is op vakantie en wordt dan benaderd door een meisje dat beweert dat ze Lumikki's halfzus is.

Lumikki weet niet zo goed wat ze moet vinden, maar het verhaal van het meisje klinkt niet heel erg onwerkelijk. Lumikki's ouders lijken namelijk inderdaad iets te verbergen. Zou het deze zus zijn?

Lumikki wordt nieuwsgierig en volgt het meisje. Ze belanden samen in een religieuze sekte. Maar is het geloof puur, of is onschuld nooit zo wit als sneeuw?

Ik vond Wit als sneeuw goed, spannend, maar deel 1 was net even iets spannender. Ook vind ik het jammer dat deel 2 eigenlijk een losstaand verhaal is en je het los kan lezen van deel 1. Voor mijn gevoel liep het in dit boek namelijk niet echt door. Het is misschien niet zo heel handig, maar het kan wel. Alleen ik wil graag antwoord op mijn vragen die ik had door deel 1. Wat gebeurt er met die mensen? De enige die nog terugkomt uit deel 1 is Elisa, maar de rest wordt gewoon niet meer genoemd.

Toch vond ik Wit als sneeuw duidelijk minder en dat alles te maken met het onderwerp. Ik heb eigenlijk niet zo veel met religieuze sektes en het interesseert me ook niet heel veel. Maar toch ben ik door blijven lezen, omdat ik ondanks alles nieuwsgierig was.

Er zitten wel onverwachte plotwendingen in, dus dat is altijd goed. Die vond ik ook wel leuk en een aanvulling op het boek. Het maakt het spannender. En Lumikki is echt Lumikki. In Wit als sneeuw wordt Lumikki meer uitgediept en je komt meer over haar weten. Ze ontvouwt zich langzaam voor de lezer. Bijvoorbeeld over haar liefdesleven dat daarvoor nog een beetje geheimzinnig was. Dat vind ik heel goed gedaan: Hele subtiele dingen in het verhaal verwerken, maar ze pas later echt uitwerken. Elke keer een tipje van de sluier oplichten. Toch is deel 2 lezen wel noodzakelijk als je ook deel 3 wilt lezen.

Deel 2 is goed, maar voor mij gewoon wat minder.
Ik hoop dat deel 3 weer net zo ijzersterk is als deel 1 en ik heb er alle vertrouwen in, want Salla Simukka kan wel schrijven en ze is ook erg goed in het nieuwsgierig maken van de lezer. Ik heb er in elk geval alle vertrouwen in.

Dit boek kreeg ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Clavis.

[bol_product_links block_id=”bol_571749b60c0a9_selected-products” products=”9200000027344551″ name=”2″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge