Recensie: Without Merrit

Recensie: Without Merrit

Recensie: Without MerritWithout Merrit
ISBN: 9781501170621
Auteur: Colleen Hoover
Uitgever: Atria Books
Publicatiedatum: 3 oktober 2017
Genres: Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 384
Goodreads

Not every mistake deserves a consequence. Sometimes the only thing it deserves is forgiveness.

The Voss family is anything but normal. They live in a repurposed church, newly baptized Dollar Voss. The once cancer-stricken mother lives in the basement, the father is married to the mother’s former nurse, the little half-brother isn’t allowed to do or eat anything fun, and the eldest siblings are irritatingly perfect. Then, there’s Merit.

Merit Voss collects trophies she hasn’t earned and secrets her family forces her to keep. While browsing the local antiques shop for her next trophy, she finds Sagan. His wit and unapologetic idealism disarm and spark renewed life into her—until she discovers that he’s completely unavailable. Merit retreats deeper into herself, watching her family from the sidelines when she learns a secret that no trophy in the world can fix.

Fed up with the lies, Merit decides to shatter the happy family illusion that she’s never been a part of before leaving them behind for good. When her escape plan fails, Merit is forced to deal with the staggering consequences of telling the truth and losing the one boy she loves.

Ik zat al een tijd op het nieuwe boek van Colleen Hoover te wachten. Voor mij is dit een van mijn favoriete schrijfsters geworden en ik vind haar boeken meestal heel mooi. Haar New Adults, maar ook haar Young Adults. En ik vind Colleen zelf ook gewoon een leuk mens. Ik moet regelmatig grinniken om de dingen die ze post op social media.

In het begin was ik wel een beetje teleurgesteld dat Without Merrit een Young Adult is. Zat ik al zo lang te wachten en werd het volgende boek geeneens een New Adult. Maar tijdens het lezen had ik er eigenlijk geen last van dat het misschien voor een wat jonger publiek is.

Vaak vind ik de personages wat plat bij boeken in dit genre, maar daar had ik in dit geval geen last van eigenlijk. Het las net zo lekker weg als haar andere boeken en ik had hem ook binnen vierentwintig uur uit. In het begin moest ik wel even wennen, maar dat heb ik met alle boeken van Colleen Hoover. En als ik er dan eenmaal in zit, dan lees ik het meestal in een ruk uit.  

Ik vind haar schrijfstijl gewoon erg prettig, al vind ik haar niet heel goed in beginnetjes. Op de een of andere manier moet ik extra mijn best doen bij Colleen om er in het begin bij te blijven. Nu doe ik dat omdat ik weet dat ik beloond wordt verderop in het verhaal.

Merrit is de hoofdpersoon en het wordt verteld vanuit de eerste persoon. Daarom waarschijnlijk ook de titel Without Merrit. Ik vind Merrit een interessant personage en ik kon me ook wel in sommige dingen van haar verplaatsen. Voor mij kwam ze over als een levensecht persoon. Iemand die iets bij mij losmaakte en die ik af en toe een knuffel wilde geven, omdat ik het zo zielig voor haar vond. En op een bepaalde manier is ze voor mij ook wel herkenbaar. Er zijn dingen die ze denkt die ik ook weleens gedacht heb, meer dan eens. Ik denk dat veel mensen zich wel herkennen in Merrit om wie ze is en de dingen die ze doet. Ze is heel herkenbaar geschreven.
Daarnaast vind ik dat Colleen altijd van die toffe namen heeft voor jongens zoals Sagan en Utah.

In het boek zitten een paar plotwendingen die je misschien aan kunt zien komen, maar die voor mij toch best onverwacht waren. Ik vond ze wel leuk, want ik hou er wel van om verrast te worden, helemaal als je het niet verwacht. Aan de andere kant: ik had het kunnen verwachten bij Colleen, want dat doet ze altijd. Het had me niet moeten verbazen.

Without Merrit vond ik een heel fijn boek dat ik zo uit had en krijgt van mij vier sterren.

2 gedachten over “Recensie: Without Merrit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge