Recensie: Wolfsbloed

Recensie: Wolfsbloed

Recensie: WolfsbloedWolfsbloed
Series: De laatste wachter #2
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Publicatiedatum: 30 september 2014
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 293
Goodreads

Eveline is in gevaar. Haar ontwaakte gaven maken haar tot loslopend wild voor geesten, demonen en het duistere genootschap de Broeders van Belial. Ze moet haar oude leven achter zich laten. Weg van Cleo. Weg van Azer.
Ze reist af naar Parijs, waar ze terechtkomt in een huis met andere Wachters. Eindelijk heeft ze een plek waar ze veilig is en waar ze zal leren hoe ze haar nieuwe krachten moet gebruiken.
Maar ze voelt zich verscheurd: kiest ze voor zichzelf of moet ze op zoek gaan naar haar moeder, die op een foto staat met de Broeders van Belial? Als in de krochten van de romantische lichtstad een duivelse strijd ontbrandt tussen goed en kwaad, blijkt meer dan ooit dat ze, ver weg van haar vrienden, geheel op zichzelf is aangewezen. Wie kan ze echt vertrouwen? Tijdens een confrontatie met haar grootste vijand wordt Eveline voor een levensgevaarlijk dilemma gesteld.

Tijden geleden las ik deel één, Sevenster, en die vond ik een beetje tegenvallen. Toch was ik benieuwd of het tweede deel beter was en zodra het boek te leen was in de bibliotheek, besloot ik om het te reserveren.

In het begin van Wolfsbloed bleek hoeveel ik vergeten was van het vorige deel. Wie was Arabella ook alweer? Wat was er allemaal gebeurd? Het duurde zeker veertig pagina’s voor ik er aardig in zat en eerlijk? Sommige mensen en scenes kan ik me nog steeds niet herinneren uit het eerste deel. Een gratis tip: Als je deel één al een tijd geleden gelezen hebt en nu Wolfsbloed wilt lezen, lees eerst opnieuw Sevenster.
Ik vond het lastig om in Wolfsbloed te komen, ondanks de vlotte en snelle schrijfstijl en dat is zonde, want het boek vond ik beter dan het andere boek.

Sevenster vond ik best kinderlijk, maar dat is logisch, want Eveline is pas veertien. Toch was het in Wolfsbloed een stuk minder het geval. In Wolfsbloed vond ik haar een stuk volwassener en soms vergat ik zelfs dat ze veertien was. Het is duidelijk dat ze in boek twee volwassener geworden is. Als personage vind ik haar wel leuk, denk ik. Ik weet niet zo goed wat ik van haar moet vinden, maar ik heb me niet aan haar gestoord en ik vond haar ook niet stom. En Azer vind ik gewoon aaibaar, net als de beste vriendin van Eveline, Cleo. Ook haar vind ik erg leuk.

In Wolfsbloed zitten ook een aantal onverwachte plotwendingen die ik echt niet aan had zien komen en die me nieuwsgierig maken naar meer boeken. Ik wil weten de rest van de serie afloopt. Wat gaat er gebeuren met Eveline? Met Arabella? Met de rest? Ik vind het een goed tweede boek in de serie dat nieuwsgierig maakt naar meer.

[bol_product_links block_id=”bol_568be113add19_selected-products” products=”9200000010047256″ name=”Wolf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: