Recensie: Wonderkind

Recensie: Wonderkind

Recensie: WonderkindWonderkind / Prodigy
Auteur: Marie Lu
Series: Legend #2
Uitgever: Gottmer Uitgevers Groep
Publicatiedatum: 29 januari 2013
Genres: Dystopia, Young Adult
Aantal bladzijdes: 383
Goodreads

Na een succesvolle lancering van het eerste deel in de Legend-serie brengen we nu met trots het tweede deel: Wonderkind. Aan het eind van boek 1 ontsnappen Day en June ternauwernood aan een executie dankzij de tussenkomst van de Patriotten. Deze rebellen, die loyaal zijn aan de voormalige Verenigde Staten, gooien het op een akkoordje met hen. Day krijgt een prothese voor zijn manke been. In ruil daarvoor moeten ze de Patriotten bijstaan bij de aanval tegen de Republiek.

Het plan is om de nieuwe Elector Primo te vermoorden. Anden blijkt echter een sympathieke, niet-corrupte jonge jongen te zijn, die bovendien het leven van Days broer Eden redt. Dit brengt Day en June in een lastig pakket. Als de jonge Elector dan ook nog hevig verliefd wordt op June, wordt Day helemaal op de proef gesteld…

Na het eerste deel over June en Day is het verhaal natuurlijk nog niet afgelopen en ik was dan ook razendbenieuwd om ook deel 2 (en deel 3 die op het moment van lezen nog niet uit was) te lezen. Bleef het zo goed of was deel 2 minder dan deel 1?

In dit deel is June niet meer zo lief, maar een rebel. Ze is niet langer het wonderkind van de Republiek. Er worden serieuze moordplannen gesmeed in dit verhaal, plannen om de nieuwe Elector Primo te vermoorden. Maar dat is niet zo gemakkelijk als het lijkt als hij sympathiek blijkt te zijn en Day zelfs een gunst bewijst. Behoorlijk lastig om iemand dan nog te vermoorden.

Ik vind dit deel niet beter dan het eerste deel, dat niet, maar minstens zo goed. De personages komen in dit deel verder tot leven en eigenlijk vind ik ze nog steeds leuk. Day begint voor mij nu meer te leven dan in deel 1, daar vond ik hem af en toe wat vervelend, maar dat is in dit deel al een stuk minder. En June vind ik nog steeds een van de leukere hoofdpersonages die ik ken.

Hier zitten al wel wat meer plotwendingen in dan in het eerste deel, maar nog steeds niet iets dat ik absoluut niet voorzien had. Toch stoort het me nog steeds niet. De kleine liefdesdriehoekje stoort me wel een beetje, dat is inmiddels echt te vaak gedaan. Maar goed, dit boek is geschreven toen dat nog niet zo heel uitgekauwd was, dus ik geef wat credits.

Het boek had ik in zo’n anderhalve dag uit en dat is best snel als je ziet dat het boek 383 bladzijdes heeft. Ik vloog er doorheen. Het is geschreven zodat je wel door moet lezen. Ik hou ervan dat een schrijver je zover krijgt om nog een hoofdstuk te lezen. Echt nog maar één en voor je het weet, ben je tien hoofdstukken en twee uur verder. Dat had ik bij dit boek ook heel erg. Ik wilde door blijven lezen.

Volgens mij is deze trilogie best onbekend. Ik hoor er in elk geval nooit zo heel veel mensen over. Misschien is dat wel de reden dat ik hem goed vind: ik begon met lezen met weinig verwachtingen. Dan is het altijd fijn als een serie ook goed lijkt. Blijft de serie ook zo goed in het slotdeel of wordt het daar verpest?

 

[bol_product_links block_id=”bol_56800eb0d0a37_selected-products” products=”9200000005469733″ name=”Wonderkind” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge