Recensie: Zac & Mia

Recensie: Zac & Mia

Recensie: Zac & MiaZac & Mia
Auteur: A.J. Betts
Uitgever: Blossom Books
Publicatiedatum: 18 februari 2014
Genres: Young Adult
Aantal bladzijdes: 303
Goodreads

Zac ligt in het ziekenhuis vanwege een beenmergtransplantatie, omdat hij leukemie heeft. Hij ligt in quarantaine, mag zijn kamer niet uit. Dan komt er in kamer 2 een meisje te liggen, Mia.

Mia is boos, boos op de ziekte en doet haar best om de ziekte te negeren.
Wat begint met kloppen op de muur, eindigt in een vriendschap die nooit in het gewone leven zou zijn ontstaan, omdat de twee hele andere types zijn.

Ik las vantevoren zulke goede dingen over dit boek dat ik heel nieuwsgierig geworden is. Het is tegenwoordig een soort trend: Boeken van jongeren die kanker hebben (of een andere ernstige ziekte).

Sicklit wordt het ook wel genoemd en het zijn niet de meest vrolijke boeken en dat is niet meer dan logisch. Realistische boeken met een goed verhaal en mooie uitspraken.

Maar waar The Fault in Our Stars me aan het huilen kreeg, gebeurde dat met dit boek niet. Ik heb geen traan gelaten. Het boek was best mooi, ik las het lekker snel uit en het las prettig. Maar toch viel dit boek me een beetje tegen. Misschien had ik te hoge verwachtingen, dat kan. Misschien heb ik teveel naar alle goede recensie geluisterd en me daardoor laten leiden, dat kan ook.

Misschien kwam het ook wel, omdat ik Mia niet zo sympathiek vond. Ik snapte haar beweegredenen, waarom ze deed zoals ze deed, maar toch vond ik haar niet zo leuk. Ik ergerde me af en toe zelfs aan haar, aan haar gedrag.
Zac was oke, maar ook niet meer dan dat.

Dat het einde toch een soort van happy ending is, vond ik wel fijn. Een verwachting die ik had aan het begin van het boek, kwam gelukkig niet uit, want ook al vond ik de personages niet zo leuk, ik gunde ze ook geen slecht einde. Het boek was aardig en was geen tijdverspillin gelukkig. Maar meer dan een 6.5 kan ik er niet van maken helaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: