Recensie: Zand erover

Recensie: Zand erover

Recensie: Zand eroverZand erover
Auteur: Elsbeth Witt
Uitgever: Xander Uitgevers B.V.
Publicatiedatum: 21 januari 2016
Genres: Roman
Aantal bladzijdes: 310
Goodreads

Wanneer er een familiehuis op Vlieland leeg komt te staan, hoeft Fien niet lang na te denken: ze verhuist. Op Vlieland wil ze genieten van de rust en de natuur.

Fien heeft geen relatie, geen baan en geen vrienden meer. En dat is allemaal haar eigen fout. Ze wil opnieuw beginnen, eindelijk haar gevoel volgen en een streep onder het verleden zetten. Maar dan stapt er iemand van de veerpont die ze nooit meer dacht terug te zien...

Het rustige eilandleven is ver te zoeken als er nieuwe vriendschappen en romances ontstaan en Fiens verleden haar op allerlei manieren lijkt in te halen. Neemt haar leven dan toch een nieuwe wending? Zand erover is een herkenbaar verhaal over dertigersdilemma's, jezelf vergeven en je gevoel volgen.

Toen ik zag dat Elsbeth Witt een nieuw boek geschreven had, werd ik heel erg nieuwsgierig. Haar Barista-serie heb ik met veel plezier gelezen en ik vond haar schrijfstijl toen al prettig. Ik was dan dus ook erg benieuwd naar dit nieuwe boek. Zou het net zo goed zijn als de verhalen van de barista’s? Of beter misschien? Ik won het boek bij Elsbeth zelf op Instagram en ze heeft in het boek ook nog een leuke boodschap geschreven.

Een paar dagen nadat ik Zand erover binnen had, ben ik ook al in het boek begonnen, omdat ik nieuwsgierig was. En misschien ook wel een beetje gespannen, want boeken met hoge verwachtingen, maken dat niet altijd waar. Deed Zand erover dat wel?

Allereerst is de schrijfstijl van Elsbeth lekker vlot en je racet er doorheen. Nu ben ik best een snelle lezer, maar zelfs ik vloog er doorheen. Het las gewoon goed en lekker weg en ik werd nieuwsgierig naar hoe het verhaal zich zou ontvouwen, hoe het zou verlopen met Fien en haar leven.

In het boek zitten een aantal onverwachte plotwendingen die ik zeker wel kan waarderen. Een paar had ik wel een beetje aan zien komen, dus die waren niet helemaal onverwacht. Maar er zat ook eentje in die ik dus totaal niet aan zag komen.

Ik vind alle personages in Zand erover levendig. De eilanders, zoals Wytse en Carlijn, maar ook Monica, de vriendin van Fien. En Fien zelf natuurlijk. Ik kon me goed in Fien verplaatsen en ik vond het boeiend om door haar ogen te kijken. Soms stoor ik me nog weleens aan personages, maar dat heb ik bij haar eigenlijk helemaal niet gehad.

Het boek bleef me eigenlijk ook boeien. Ik wilde weten waarom tante Nel die kranten in haar schuur bewaarde, waarom ze naar Vlieland verhuisde. De schrijfster wist mij heel nieuwsgierig te maken en ik ging gissen over welke geheimen ze zou hebben. Was er een geheime minnaar? Had ze te maken met een psychische aandoening of is het iets anders? Die vragen worden beantwoordt aan het einde van het boek en daar was ik blij om. Anders had ik dit zeker geen bevredigend boek gevonden.

Ik vond Zand erover zeker een goede opvolger van de Barista-serie en misschien nog wel beter. Voor mijn gevoel was het goed merkbaar dat dit niet het eerste boek van Elsbeth is. Ik heb Zand erover zeker met veel plezier gelezen en ik vond het stiekem ook wel een beetje jammer dat het boek uit was. Ik ben nu al benieuwd naar het nieuwe boek.

[bol_product_links block_id=”bol_56ba2ce652b0f_selected-products” products=”9200000046075540″ name=”Zand” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge