Recensie: Het zevende enige echte kleurboek voor volwassenen

Recensie: Het zevende enige echte kleurboek voor volwassenen

Het zevende enige echte kleurboek voor volwassenen
ISBN: 9789045319391
Uitgever: BBNC Uitgevers
Publicatiedatum: mei 2016
Genres: Creatief

Niets is zo fijn en ontspannend als kleuren! Het is een vorm van ontspanning en een hobby waarbij je helemaal op kunt gaan in je eigen creatieve wereld. 'Het zevende enige echte kleurboek voor volwassenen' bevat 140 fonkelnieuwe kleurplaten met allerlei voorstellingen.

Er is voor ieder wat wils: steden, bloemen, planten, dieren, landschappen, onderwaterwerelden, en geometrische en abstracte patronen. Ga lekker een uurtje zitten, zet je gedachten op nul en kleuren maar!

Het zevende enige echte kleurboek voor volwassenen is alweer boek nummer zeven in de o zo populaire reeks kleurboeken voor volwassenen. Een paar jaar geleden doken de kleurboeken voor volwassenen op en tot op de dag van vandaag zijn ze mateloos populair. Heel veel mensen hebben ontdekt dat ze kleuren als rustgevend ervaren. In een stressvolle maatschappij als die van ons is een beetje ontstressen niet slecht. Sowieso is het niet slecht, want stress hebben is niet bepaald goed voor je lichaam. 

Met stiften

Zelf merk ik ook dat kleuren erg fijn is om rustig te worden, maar ook om je gedachten te ordenen. Met een muziekje op de achtergrond of met een audioboek, een kopje thee en goede kleurpotloden is het echt heel erg lekker om te doen. Zelf krijg ik er altijd inspiratie van om dingen te schrijven. Verhalen of blogs. Maar eigenlijk wist ik al dat kleuren rustgevend was toen ik nog een kind was. Alleen kleuren was als puber helemaal niet hip en toen had je alleen kinderachtige platen. Maar daar is nu een eind aan gekomen!

Heel gedetailleerd

Ik vind het leuk dat Het zevende enige echte kleurboek voor volwassenen verschillende soorten platen erin heeft staan. Makkelijke platen die je zo hebt ingekleurd, maar ook platen waar je echt hele scherpe punten voor moet hebben om niet buiten de lijntjes te kleuren (en dat gebeurt helaas vaak).

Het hangt bijvoorbeeld bij mij heel erg af van mijn bui wat voor soort plaat ik in wil kleuren. Als het druk is in mijn hoofd, heb ik graag geen gedetailleerde. Met Het zevende enige echte kleurboek voor volwassenen kan ik fijn afwisselen.

Na het inkleuren met Stabilo-stiften de plaat aan de andere kant

Het papier is op zich dik genoeg voor het gebruik van stiften. In elk geval: Voor de Stabilo-stiften die ik altijd gebruik. Alleen de donkere kleuren schijnen wel een beetje door, maar dat valt nog mee. Het is in elk geval niet ontzettend opvallend. Misschien dat je het helemaal niet meer ziet als je de andere plaat ook in kleurt.

Kleurpotloden zijn in dit boek zeker geen probleem en ik vind het papier ook erg fijn kleuren met potlood, want het is niet glad. Het is precies goed voor het gebruik van potloden. Niet te grof waardoor de kleuren wegvallen en niet te glad waardoor je niet goed kracht kunt zetten op de punt.

Voor verf is Het zevende enige echte kleurboek voor volwassenen trouwens niet geschikt en ergens vind ik het best jammer. Op deze manier kun je namelijk helemaal niet experimenteren met het gebruik van verf zonder dat je de rest van het boek beschadigt.

Met kleurpotlood

Wat ik ook jammer vind is dat een deel van de kleurplaten in de vouw van het boek verdwijnt waardoor je de platen van Het zevende enige echte kleurboek voor volwassenen nooit tot aan de rand in kunt kleuren. Een ringband zou ik fijner vinden, ook als je de ingekleurde platen er bijvoorbeeld uit wilt scheuren.

Het zevende enige echte kleurboek voor volwassenen is een goede aanvulling op de serie kleurboeken van uitgeverij BBNC. Het is ook leuk om cadeau te geven.

Van uitgeverij BBNC kreeg ik een recensie-exemplaar. Bedankt daarvoor!

[bol_product_links block_id=”bol_5778e89e09361_selected-products” products=”9200000052284667″ name=”7″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: