Recensie: Ziel

Recensie: Ziel

Recensie: ZielZiel
Auteur: Jackie van Laren
Series: Q-serie #3
Uitgever: Boekerij
Publicatiedatum: Augustus 2015
Genres: New Adult, Roman
Aantal bladzijdes: 304
Goodreads

Nina heeft het opgegeven met Q. Hij is te wispelturig, te gesloten, te geheimzinnig over waarom het zo moeilijk is om haar ├ęcht toe te laten.

Maar als haar nieuwe werkgever haar vraagt of ze haar contact met de beroemdste dj ter wereld kan inzetten, slaat haar hart toch een slag over. Kan ze het aan om hem weer te zien?

Ziel is het laatste deel in de trilogie over DJ Wessel Quist – Q -. Het boek sluit hiermee de serie af: Zin, Lief en Ziel. Mijn mening over laatste delen is altijd een beetje gemixt en ik ben vaak geen favoriet van deze boeken, al zijn er uitzondering. Is Ziel ook zo’n uitzondering?

In dit deel duik je opnieuw Nina’s leven in. Ze heeft het nog altijd moeilijk met het feit dat het over is tussen Q en haar en ze kan niet loskomen van hem. Maar het lijkt erop dat zij ook meer met hem heeft gedaan dan iedereen dacht. Dat vond ik mooi om te zien dat zij hem ook niet koud liet.

De personages komen in dit deel – en in de andere twee boeken – goed uit de verf en je leert ze kennen. Je zit in Nina’s hoofd, dus die leer je het beste kennen en waarderen. Maar ook Q vond ik een leuk personage, aaibaar ook. Hij kwam op mij over als een getergde creatieve ziel en ik denk dat dat wel klopt. Ik denk sowieso dat erg creatieve mensen een ander soort ziel hebben. Dat vond ik in Ziel wel uit de verf komen. In dit deel is Q heel anders dan in de andere delen en ik vond die omslag opvallend, maar begrijpelijk. Hij is een aandoenlijk personage met gigantische muren en dat kan ik wel waarderen.

De onverwachte plotwending zit toch in het verleden van Q, denk ik. Dat zag ik wel en niet aankomen en vond ik een fijne verrassing. Ik heb nu ook geen onbeantwoorde vragen meer, dus dat vind ik wel fijn. Daar was ik wel een beetje bang voor, maar gelukkig niet dus.

Ik vond de serie lekker weglezen en ik heb genoten van alle drie de boeken. Toen ik aan deel 1 begon wist ik niet goed wat ik kon verwachten, maar ik vond het verrassend leuk. En ik ben me misschien toch ook wel een beetje gaan hechten aan de personages. Om ze los te laten na Ziel vond ik stiekem ook best een beetje lastig. Zoek je een trilogie die heerlijk wegleest met leuke personages? Ga voor deze serie.

Dit boek kreeg ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Boekerij.

[bol_product_links block_id=”bol_566160e24206e_selected-products” products=”9200000040664665″ name=”Ziel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: