Recensie: Zijn jaar

Recensie: Zijn jaar

Recensie: Zijn jaarZijn jaar / Just One Year
Auteur: Gayle Forman
Series: Just One Day #2
Uitgever: The house of books
Publicatiedatum: 15 april 2014
Genres: Young Adult
Aantal bladzijdes: 302
Goodreads

Het leven van Allyson is als haar koffer: strak gepland, precies gepakt en enorm geordend. Tot ze op de laatste dag van haar vakantie in Europa Willem ontmoet, een Nederlandse acteur.

Willem is in alles haar tegenpool. En hij nodigt haar uit mee te gaan naar Parijs. Geheel tegen haar natuur in zegt ze ja.

Haar dag gaat over deze dag in Parijs, een sprankelende verliefdheid met een abrupt einde. Zijn jaar begint waar Haar dag ophoudt en vertelt Willems verhaal. Ook zijn leven is na deze dag voor altijd veranderd.

Dit deel gaat over Willem die op zoek gaat naar Allyson en naar de zin van zijn eigen leven. Wat wil hij met zijn leven? En wil hij haar vinden? Dat laatste is natuurlijk behoorlijk belangrijk en dat is de vraag die mij tot het einde bezig hield.

De boodschap erachter is mooi, maar ik vond het een beetje matig. Ik vind de personages eigenlijk nog steeds wat plat. Het is wel leuk om het vanuit een ander oogpunt te lezen. Op deze manier kom je er ook achter waarom hij niet terugging naar Allyson die ochtend en je realiseert je hoe anders het had kunnen lopen. Heeft hij haar laten zitten of is er meer aan de hand?

Ik vind het wel grappig dat Utrecht in dit boek genoemd wordt. Dat vind ik trouwens ook een pluspunt: Alles wordt omschreven alsof de schrijfster weet waar ze over praat. Ik dacht dat het studentenhuis in Utrecht bijvoorbeeld ergens op de Amsterdamsestraatweg stond (of in die buurt). Ik weet niet of het zo is, maar dat dacht ik aan de hand van de beschrijvingen.
Net als sommige bijnamen overigens.

Ik heb me niet verveeld tijdens het lezen en het waren aardige boeken. Zijn het boeken die me lang bij zullen blijven? Nee, ik denk het niet eigenlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge