Recensie: Zilveren vleugels

Recensie: Zilveren vleugels

Recensie: Zilveren vleugelsZilveren vleugels
Auteur: Vanessa Gerrits
Series: Vleugels trilogie #2
Uitgever: Brave new books
Genres: Dystopia, Young Adult
Aantal bladzijdes: 330
Goodreads

Max stal Lucy's vleugels en een jaar later is hij vastberaden om ze terug te geven. 
Dankzij een mechanisch prototype van angellicumzilver zullen de Engel en de Kraai eindelijk samen kunnen vliegen … in elk geval is dat de bedoeling, maar er wordt roet in het eten gegooid, veel roet.

Lucy's gedwongen huwelijk met een andere beschermengel en Max' rol tussen een machtspelletje van Tribalkraaien zorgen er echter voor dat hun hoofden elders zijn en niet bij de liefde.

Als een oude bekende zich dan ook nog eens ontpopt tot een vijand met wraaklust, zijn ze er helemaal niet meer mee bezig. Loopt het goed af of vernietigen ze elkaar?

Bij deel 1 zei ik dat ik het jammer vond dat het boek niet door een reguliere uitgever uitgegeven is, omdat het boek het verdient. Deel 2 verdient het nog meer dan deel 1. Je moet wel even wennen aan Vanessa’s schrijfstijl en taalgebruik, maar als je er eenmaal inzit, vlieg je er doorheen. Als je vleugels in elk geval niet gestolen zijn door een kraai. Deel 1 vond ik leuk, maar ik was nog niet zo overtuigd of ik verder wilde lezen. Na deel 2 is die twijfel weg. Ik wil verder lezen en nu als het even kan.

Lucy vind ik een leuk personage, maar ik denk dat ik Max leuker vind. Vooral interessanter, omdat hij een heel ander levensverhaal heeft dan Lucy. Beide personages komen wel tot leven. Alle karakters komen tot leven. Zo vond ik beschermengel J.J. heel erg irritant en kon ik af en toe gniffelen om Raffyr.

In het boek zitten hier en daar plotwendingen die ik niet aan had zien komen. Zoals degene die zich ontpopt tot vijand. Die had ik niet aan zien komen na het lezen van het vorige deel. Af en toe prevelde ik een ‘Wat gebeurt daar?’ tijdens het lezen of zag ik bergen tule voor me bij een specifieke scene. Elke keer wanneer ik tule zie, moet ik trouwens weer aan die scene denken.
Het boek is een waardige opvolger en heeft me dan ook heel erg nieuwsgierig gemaakt naar deel 3. Wordt die nog beter? En ach, voor de prijs hoef je het niet te laten, dus gooi dit boek eens heel snel in je mandje! Hij is het waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: