Recensie: Zin

Recensie: Zin

Recensie: ZinZin
Auteur: Jackie van Laren
Series: Q-serie 1
Uitgever: Boekerij
Publicatiedatum: 16 juni 2015
Genres: New Adult
Aantal bladzijdes: 352
Goodreads

Dj Wessel Quist, Q, is wereldberoemd, razend aantrekkelijk en schatrijk. Hij is de oprichter van het Moonbeam-event: een internationaal openlucht dance-feest bij volle maan waar alles en iedereen in zilver gehuld is.Hij is ook bijzonder druk, maar lijkt altijd een gaatje te hebben voor zijn woeste liefdesleven. Aan relaties lijkt hij niet te doen.

Nina de Wit solliciteert bij Q Productions op de vacature van personal assistent voor deze DJ. Ze wil een normale baan, een gewoon huis en een standaardman, omdat ze opgevoed is door een stel hippies.

Alleen werken bij Q blijkt allesbehalve burgerlijk te zijn. Gaat Nina mee in de stroom of besluit ze om er toch tegenin te zwemmen?

Ik kreeg de vraag of ik een recensie-exemplaar van Zin wilde en de omschrijving intrigeerde me eigenlijk behoorlijk. Genoeg om dat recensie-exemplaar aan te vragen en benieuwd te worden. Zou ik het verhaal ook zo goed vinden als ik meer gelezen had dan alleen de achterflap?

De schrijfstijl is vlot en ik werd meteen het boek ingetrokken en aangespoord om verder te lezen. Later zakte die stijl wel een beetje in en werd het een beetje saai, waardoor het lezen ook meteen langzamer ging. Extreme plotwendingen zitten er eigenlijk niet in, ik had nergens een; O, die had ik niet aan zien komen! Toch stoort dit niet, omdat je dit kunt verwachten en de schrijfstijl maakt een hoop goed.
Ik vond dat er trouwens iets teveel seks-scenes in stonden. Het wordt wel bij het verhaal, maar voor mij was wat minder ook geen probleem geweest.

Het einde was voor mij redelijk abrupt en een beetje onbevredigend, omdat ik nu nog geen idee heb wat Q nu allemaal achterhoudt. Dit is natuurlijk met opzet, omdat Nina ook geen idee heeft en je kijkt vanuit haar ogen. Toch vind ik het vervelend, want ik wil zijn geheimen weten! Ik sluit dan ook niet uit dat ik deel 2 zal lezen als het in de boekhandels komt te liggen.

De personages blijven voor mij een beetje vlak en af en toe heb ik het idee dat de schrijfster iets teveel haar best gedaan heeft. Neem nu Nina’s eigenlijke naam: Nierika-Namasté. Dat voelt voor mij als net niet, al snap ik wel waarom voor deze naam gekozen is. Nina’s achtergrond is tenslotte niet bepaald standaard. Maar toch blijven ze een beetje vlak.

Het is een prima boek als je lekker door wilt lezen, maar als je diepgang wilt, dan is dit misschien niet helemaal het boek dat je zoekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge