Recensie: Zomer, zee & zoute zoenen

Recensie: Zomer, zee & zoute zoenen

Recensie: Zomer, zee & zoute zoenenZomer, zee & zoute zoenen / Girl at sea
Auteur: Maureen Johnson
Uitgever: De Fontein
Publicatiedatum: mei 2008
Genres: Young Adult
Aantal bladzijdes: 272
Goodreads

Clio denkt dat ze de tijd van haar leven gaat hebben: Ze heeft een baantje gevonden en gaat samenwerken met de leukste jongen: Ollie.
Alleen haar moeder gooit roet in het eten en zorgt ervoor dat haar dochter naar haar vader moet, omdar zij weg moet voor haar werk. Alleen Clio's vader zit in Italië...en op zee.

De zomer wordt er niet beter op als blijkt dat haar vader niet alleen is, maar samen met een wetenschaper die Julia heet, haar dochter Elsa en de assistent van Julia. Wat is Julia eigenlijk van haar vader?
En waarom mogen Clio en Elsa niets weten over wat hun ouders nu eigenlijk op zee doen?

Het eerste dat ik dacht, was: Hee, Clio. Je hebt toch Renault Clio’s? Ja, ik weet het, dat is niet heel logisch om te denken bij een boek, maar ik kon er niets aan doen. Ik nam het boek mee uit de bibliotheek, omdat ik pas al 13 enveloppen & 1 rugzak en De laatste envelop las. De schrijfstijl van Maureen Johnson sprak me aan in die boeken en toen ik dit boek toevallig zag staan in de bibliotheek nam ik het mee.

De personages blijven oppervlakkig en komen niet echt uit de verf. Clio vind ik wel grappig, ze is niet heel standaard, maar ook zij wordt niet zo heel erg uitgediept. Ik snap ook wel dat dat wat lastig is op 272 pagina’s, maar het kan wel.

De zomer zit al in de titel: Zomer, zee & zoute zoenen. De titel vind ik wel een beetje dingen verklappen, al weet je aan het begin al wel ongeveer wat er gaat gebeuren. Ik had zo mijn verwachtingen en die kwamen wel ongeveer uit. Er gebeuren wel wat onverwachte dingen, maar niet zoveel. Wel vroeg ik me af wat de missie nu precies was en waarom ze twee weken rond moeten dobberen op zee. Ook was ik benieuwd naar de reden waarom de twee dochters het niet mogen weten. Ik heb het boek in een uurtje of drie uitgelezen en het was aardig, maar niet meer dan dat. Voor op vakantie of als je even geen boek weet te verzinnen, is het een prima boek. Het is geen tijdverspilling, althans dat vond ik. Maar ik vind boeken zelden tijdverspilling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge