Recensie: Zondagochtend breekt aan

Recensie: Zondagochtend breekt aan

Zondagochtend breekt aan/
ISBN: 9789026338199
Auteur: Nicci French
Series: Frieda Klein #7
Uitgever: Ambo|Anthos
Publicatiedatum: 11 april 2017
Genres: Audiobook, Thriller
Aantal bladzijdes: 368
Goodreads

Het begint met een lijk onder de vloer. Frieda deed deze gruwelijke vondst in haar eigen huis - een vondst die haar tot in de kern raakt. Nu is er wél spijkerhard bewijs dat Dean Reeve nog leeft - iets wat Frieda al jarenlang beweert - en nog altijd geobsedeerd is door Frieda. Zal commissaris Crawford eindelijk naar haar luisteren en het onderzoek heropenen?

De pers is inmiddels op het verhaal gedoken, waardoor Frieda wordt gedwongen te doen waar ze een enorme hekel aan heeft: in de openbaarheid treden... Dat heeft verregaande consequenties voor Frieda en haar omgeving.

Zondagmorgen breekt aan is boek zeven in de serie over Frieda Klein. Toen ik – in 2011 – aan deze serie begon, vermoedde ik dat het niet bij één boek zou blijven, dat er meer zouden volgen. Toen dacht ik dat er vijf zouden verschijnen – maandag t/m vrijdag -, maar later bleek dat er in elk geval zeven zouden verschijnen. Een tijdje geleden zag ik het schrijversduo Nicci Gerard en Sean French – vandaar de naam Nicci French – op tv en daar vertelden ze dat Zondagochtend breekt aan niet het laatste deel in de serie zou zijn.

Daar was ik toch een beetje verbaasd over, want eigenlijk had ik gedacht dat het een week zou beslaan. Niet dat men dat ooit gezegd heeft overigens, dat was mijn eigen conclusie. Maar die is dus duidelijk fout geweest. Zouden er dan nog een keer zeven boeken uitkomen?

Het einde vond ik heel verrassend en ik daar had ik echt zoiets van: huh, wacht even. Wat mis ik? Wat? Eindigt het zo? Maar ja, het eindigt blijkbaar echt zo. En nee, ik heb ook niets gemist. Het eindigt op zijn Frieda’s en laat heel veel ruimte over voor het volgende deel. Daar ben ik dan dus ook heel benieuwd naar, wat hoe gaat dit aflopen? Wordt in het volgende deel Freida eindelijk ontrafelt of is zij zo’n personage waar je nooit grip op zult krijgen en je blijft fascineren. Ze is namelijk nog altijd voor een beetje een mysterie, zelfs na zeven boeken.

En ik ben heel benieuwd naar hoe het afloopt sommige verhaallijnen en vragen, want daar wil ik verdorie na al die tijd weleens een passend antwoord op.

O, wat zou ik hier graag een spoiler neergooien, maar ik hou me in. Dat vind ik het moeilijkste aan recensies van thrillers: eigenlijk kun je niet heel veel bespreken, want dan verklap ik een groot deel het plot.

Nicci French weet hun lezers nieuwsgierig te maken met hun vlotte schrijfstijl en zorgt ervoor dat ze blijven lezen, dat ze echt willen weten hoe het met Frieda eindigt. En dat wil ik ook echt weten. En met Josef. En met Jack. En met Reuben. En met alle andere personages. Hoe is hun einde?
Zondagochtend breekt aan is het zevende deel in de serie en als je de boeken van dit duo goed vindt, moet je dit boek ook lezen.

Eén gedachte over “ Recensie: Zondagochtend breekt aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: