Recensie: Zwart als ebbenhout

Recensie: Zwart als ebbenhout

Recensie: Zwart als ebbenhoutZwart als ebbenhout / Musta kuin eebenpuu
Auteur: Salla Simukka
Series: Lumikki Andersson #3
Uitgever: Clavis
Publicatiedatum: Oktober 2014
Genres: Young Adult Thriller
Aantal bladzijdes: 142
Goodreads

In dit afsluitende deel speelt Lumikki haar naamgenoot: Sneeuwwitje. Ondertussen voelt ze een klik met de jongen die de jager speelt.

Maar Lumikki's leven was nooit gemakkelijk en ook deze keer is het dat niet, want haar liefdesleven wordt overschaduwd door de brieven van een vreemde stalker en door herinneringen uit het verleden die niet uit te wissen zijn.

De première nadert en Lumikki wil de afzender te slim af zijn, maar dat is lastig als iemand zo zwart is als ebbenhout.

Het derde en laatste deel in de trilogie over Lumikki Andersson. Deel 1 vond ik steengoed, deel 2 wat minder, maar deel 3 is minstens goed als deel 1 en misschien wel beter. Ik twijfelde ook of ik er een 8.5 of een 9 van moest maken. Ik heb voor een 8.5 gekozen, omdat ik het nog fijner had gevonden als de drie boeken in deze serie om dezelfde gebeurtenissen gedraaid hadden. Al is het op deze manier misschien wel origineler. Deel 2 riep minder vragen op dan deel 3 en het stoorde me ook minder dat het derde deel ook weer een losstaand verhaal was.

En tegelijkertijd zijn ze niet losstaand, want de gebeurtenissen volgen elkaar op en de hints over Lumikki’s liefdesleven gaan door in Zwart als ebbenhout. Ook begin je te begrijpen waarom Lumikki is zoals ze is. In dit deel krijg je meer uitleg over wie dit personage is en wat haar drijfveren zijn. Ik vind het altijd fijn als je in een serie personages steeds beter leert kennen, dat ze veranderen naarmate de boeken vorderen. Zeker in een serie is dat voor mij belangrijk.
Daarnaast wordt de vraag uit deel 2 beantwoordt: Was er ooit een vierde gezinslid in het gezin van Lumikki? In dit deel zitten toch best wat onverwachte gebeurtenissen die ik niet aan had zien komen.

Ik vind het trouwens heel erg leuk dat de uiterlijke kenmerken (lippen rood als bloed, een huid wit als sneeuw en haar zo zwart als ebbenhout) gebruikt zijn voor de titels van de trilogie. Ik hoop nog meer van deze schrijfster te lezen, want ik ben haar schrijfstijl langzaam maar zeker erg gaan waarderen. Ze schrijft op zo’n manier dat je nieuwsgierig wordt en alleen maar verder wilt lezen. Ik kon dit boek niet wegleggen tot het uit was. Misschien was het maar goed dat Zwart als ebbenhout niet zo dik was.

Dit boek kreeg ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Clavis.

[bol_product_links block_id=”bol_571747f73d81e_selected-products” products=”9200000027563541″ name=”ebben” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge