Recensie: Zwart-wit

Recensie: Zwart-wit

Recensie: Zwart-witZwart-wit
Auteur: Gillian King
Uitgever: Zomer & Keuning
Publicatiedatum: mei 2014
Genres: Chicklit
Aantal bladzijdes: 272
Goodreads

Elin zoekt werk, geen relatie. En dan loopt ze tegen de achttienjarige Vicky op aan wie ze meer dan een baan overhoudt.
Ook een verliefdheid die absoluut niet kan.

Elin en Nick merken allebei dat de vonk overslaat, maar als er iets niet handig is...

Zie een verliefdheid alleen maar eens tegen te houden...

Ik had nog nooit wat van Gillian King gelezen en ik was wel benieuwd naar haar schrijfstijl. Omdat ik al een tijdje geen chicklit meer gelezen had, besloot ik om dit boek mee te nemen uit de bibliotheek.

Het boek is vlot geschreven en ik was er dan ook in een paar uurtjes doorheen. Gillian schrijft lekker vlot en snel, iets dat ik kan waarderen. Het is wel een typische chicklit, daar moet je echt van houden. Al komt hier niet één personage aan het woord, maar meerdere. Ik vond het verwarrend dat niet alleen Elin aan het woord kwam, maar ook Nick en in een paar stukjes ook Elins zus Bibi. Die stukjes hadden er voor mij trouwens wel uitgemogen, ik vond het niet echt veel toevoegen, behalve verwarring.
Ik had het leuker gevonden als Elin aan het woord gekomen was, ik had graag alles vanuit haar oogpunt gezien. Ook moest ik af en toe schakelen vanuit wiens ogen ik nu weer keek.

De personages blijven voor mij allemaal redelijk plat en ik kon niet echt met ze meevoelen. Misschien is het boek daar te dun voor of is het niet het juiste genre, ik weet het niet. Wel zaten er een paar onverwachte plotwendingen in, dus daar was ik wel blij mee.
Een prima chicklit eigenlijk, het past wel in het genre.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge