Recensie: Verrijzing

Recensie: Verrijzing

Verrijzing / The rising
Series: Darkness Rising #3
Uitgever: Moon
Publicatiedatum: 15 april 2014
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 414
Goodreads

Er breken moeilijke tijden aan voor Maya en haar vrienden. Ze worden achtervolgd en er zijn niet genoeg schuilplaatsen. En ze kunnen ook niet naar de autoriteiten voor hulp, want iedereen denkt dat ze zijn omgekomen in een helikoptercrash. Alles wat ze hebben is de naam en het nummer van iemand die hun misschien een paar antwoorden kan geven. Maya is echter niet voorbereid op de waarheid. Maar ze kan niet op de vlucht blijven en moet nu voorgoed met de demonen uit haar verleden afrekenen...

Verrijzzing is het laatste deel in de Darkness Rising trilogie van Kelley Armstrong  over Maya en haar vrienden. Deel 2 eindigt best met een cliffhanger en dus was ik best nieuwsgierig naar Verrijzing geworden. Zou het al mijn vragen beantwoorde? Zouden alle vrienden weer herenigd worden en zouden er goede tijden aanbreken?

Vol goede moed begon ik aan het boek en ik las het in een ruk uit. De schrijfstijl van Kelley is in dit deel ook weer heerlijk vlot en ik vond het leuk dat ze personages uit de Darkest Powers serie ook in dit deel gestopt heeft en zo de series aan elkaar koppelt. Het is wel het leukte als je dus eerst die andere serie leest.

Af en toe kabbelt het boek me wel iets teveel en dan verloor ik af en toe mijn aandacht. Op die punten vond ik het wat saai, terwijl er op andere momenten weer heel veel gebeurd. Misschien wel net iets teveel, waardoor het evenwicht een beetje zoek is.

Maya vind ik een leuk hoofdpersonage. Eindelijk een personage die niet meteen hysterisch gaat doen bij het zien van een leuke jongen. Ik vind haar een tough cookie. Dat geeft het verhaal ook net wat meer pit, want als ze zo’n meisje geweest was, had ik Verrijzing waarschijnlijk helemaal niets gevonden.

In het boeken zitten een paar plotwendingen die ik niet aan had zien komen en die ik behoorlijk verrassend vond. Maar ik vind deze dingen wel wat aan het verhaal toevoegen, anders had ik het waarschijnlijk gewoon saai gevonden.

Ik vind Verrijzing een aardig boek, maar of ik het een goed laatste deel vind, weet ik niet. Voor mijn gevoel missen er nog antwoorden op vragen en het einde voelt een beetje afgeraffeld. Het is niet slecht, dat ook niet. Maar toch heb ik betere laatste delen gelezen. Het voelt voor mij alsof er nog een boek achteraan zou kunnen komen, want ik vind het einde best open.

[bol_product_links block_id=”bol_565df063a6b82_selected-products” products=”9200000022206021″ name=”Verrijzing” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: