Recensie: Riveted

Recensie: Riveted

Recensie: RivetedRiveted
ISBN: 9780062386007
Auteur: Jay Crownover
Series: Saints of Denver #3
Uitgever: William Morrow, William Morrow Paperbacks
Publicatiedatum: 14 februari 2017
Genres: Audiobook, Contemporary, New Adult
Aantal bladzijdes: 368
Goodreads

From the New York Times bestselling author of the Marked Men books comes the next installment in the Saints of Denver series.

Everyone else in Dixie Carmichael's life has made falling in love look easy, and now she is ready for her own chance at some of that happily ever after. Which means she’s done pining for the moody, silent former soldier who works with her at the bar that's become her home away from home. Nope. No more chasing the hot as heck thundercloud of a man and no more waiting for Mr. Right to find her; she's going hunting for him...even if she knows her heart is stuck on its stupid infatuation with Dash Churchill.

Denver has always been just a pit stop for Church on his way back to rural Mississippi. It was supposed to be simple, uneventful, but nothing could have prepared him for the bubbly, bouncy redhead with doe eyes and endless curves. Now he knows it's time to get out of Denver, fast. For a man used to living in the shadows, the idea of spending his days in the sun is nothing short of terrifying.

When Dixie and Church find themselves caught up in a homecoming overshadowed with lies and danger, Dixie realizes that while falling in love is easy, loving takes a whole lot more work…especially when Mr. Right thinks he's all wrong for you.

Riveted was alweer het derde boek dat ik van Jay Crownover las, dus ik wist een beetje wat ik van haar schrijfstijl kon verwachten en wat er zo ongeveer zou gebeuren. Of tenminste: zo’n vermoeden had ik, want zeker weten doe je pas als je het boek uitgelezen hebt natuurlijk.

Jay Crownover vind ik een fijne en vlotte schrijfstijl hebben die je zo uitleest – of af luistert – en waar je uren naar kunt luisteren of die je zo uitgelezen hebt. Nadeel van een luisterboek is dat je niet door kunt lezen, haha. En dat het vaak langzamer gaat. Haar boeken zijn ook goed te volgen als je niet heel goed bent in Engels, dus als je twijfelt of je goed genoeg bent in Engels, zijn deze boeken altijd een optie.

Jay schrijft New Adult, maar gooit er altijd een snufje thriller bij. Dat deed ze in de vorige twee delen al en nu weer. Dat zorgt ervoor dat het boek net iets spannender wordt. Dat vind ik altijd wel tof als dat gedaan wordt, zolang het maar niet te erg is en teveel op een thriller gaat lijken, maar dat is hier niet het geval.

Riveted is inderdaad niet bijzonder vernieuwend of origineel, maar wat mij betreft hoeft dat niet altijd om een goed boek te hebben. Net als onverwachte plotwendingen niet per se hoeven om een verhaal leuk te maken. Voor mij is de schrijfstijl en zijn de personages minstens zo belangrijk. Ik hou ervan als een personage groeit in een verhaal en dat gebeurt hier wel. Dat geldt eigenlijk wel voor allebei.

Het verhaal wordt verteld vanuit Dixie en Church die allebei met hun eigen onzekerheden moeten zien om te gaan en dan ook nog met de liefde. Het boek is vanuit de eerste persoon en wordt deels vanuit Dixie, deels vanuit Church vertelt en dat vind ik altijd fijn, want op die manier kom je te weten wat ze allebei denken en leer je ze allebei kennen. Ik kon me in allebei wel inleven en voor mij kwamen ze over als echte mensen, als mensen die zouden kunnen bestaan.

Als een personage vertelt en de rest niet, leer je de personages maar van een kant kennen. Wat ik wel leuk vind, is dat Church voor de verandering eens geen blanke man is wat in de meeste New Adults wel zo is. Pluspunt voor de diversiteit in het boek.

Ik moest trouwens grinniken toen ik de naam Dixie hoorde, want ik denk aan van die Dixi-wc’s die bouwvakkers gebruiken en die op elk muziekfestival te vinden zijn. Die vieze dingen die echt een groot nadeel zijn aan festivals, maar goed. Ik zou niet graag Dixie willen heten. Maar waarschijnlijk is dat in het buitenland helemaal niet zo bekend, haha. Jammer, want op zich vind ik de naam best tof.

Wat mij betreft is Riveted een leuk boek, maar vind ik het geen spectaculair vernieuwende New Adult. Toch las het lekker weg en krijgt het boek drieënhalve ster.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge