Recensie: Het verhaal van Crystal

Recensie: Het verhaal van Crystal

Het verhaal van Crystal / Seeking Crystal
Auteur: Joss Stirling
Series: Benedicts #3
Uitgever: Blossom Books
Publicatiedatum: februari 2013
Genres: Young Adult
Aantal bladzijdes: 306
Goodreads

Crystal Brook heeft zich altijd de mislukkeling van haar Savant-familie gevoeld. Ze heeft voor haar gevoel een gave van niks en ze is niet eens in staat om op telepathische wijze met andere Savants te communiceren. Dat haar zus Diamond, met wie ze samenwoont in Venetië, supergetalenteerd is, helpt ook niet echt.

Als Diamond haar soulmate Trace Benedict tegen het lijf loopt, realiseert Crystal zich hoe erg het is dat zij door haar ‘gebrek’ nooit haar soulmate zal vinden. Voor haar is dat de druppel en Crystal besluit dat ze niets meer met haar Savant-zijde te maken wil hebben. Maar als een vijand van de familie Benedict hen aanvalt, ontdekt ze dat ze tot meer in staat is dan ze ooit had durven dromen. Met de hulp van de irritante, eeuwige casanova Xavier Benedict moet ze alles op alles zetten om haar zus en haar nieuwe familie te kunnen redden.

Dit is alweer het derde boek in de serie over de Benedict-broers die allemaal op zoek moeten naar hun zielsverwant, hun ‘soulmate’. Je zult snappen dat het niet altijd zo gemakkelijk is als het klinkt en dat het soms heel wat voeten in de aarde heeft voor je degene vindt die de andere helft van je ziel heeft.

Bedenk je dat het nog lastiger is als je een Savant bent die niet in staat is om gebruik te kunnen maken van telepathische manieren om te praten met je geliefde. Dit overkomt Crystal en ze is er helemaal niet gelukkig mee.

Ik las de Soulmates-serie in de tijd dat ik nog geen boekenblog had, maar ik wilde ze graag alsnog recenseren. Bij Het verhaal van Sky en Phoenix heb ik dat al gedaan, maar bij Crystal nog niet. Joss Stirling weet ook in dit boek te boeien met haar schrijfstijl. Ik kan me eigenlijk ook geen boek herinneren van Joss dat niet lekker weglas. Ook Het verhaal van Crystal was zo uit en dat komt door de vlotheid van het boek en het verhaal. Geen moment is het saai.

Ik vind de personages allebei heel erg leuk: Crystal die zich een beetje het zwarte schaap van de familie vindt en de mislukkeling. En de charmante, grappige Xavier die duidelijk de grappenmaker is van zijn broers. Ik heb een zwak voor grappenmakers en ja, ik vind dit totnutoe de leukste Benedict-broer. Ik zou hem ook best als soulmate willen, hoor.

Samen vind ik de twee ook heel erg leuk, omdat ze botsen en tegelijkertijd zoveel chemie hebben dat het van de bladzijdes afspat. Je voelt het gewoon.

In Het verhaal van Crystal zit wel een onverwachte plotwending die ik niet aan had zien komen en op die manier is zeker het laatste deel van het boek ontzettend spannend. Als je daaraan begint, wil je niet meer uit je stoel opstaan tot het helemaal uit is en je weet hoe het af zal lopen. Ik las het laatste stuk van Het verhaal van Crystal dan ook achter elkaar uit.

Je kunt het boek los lezen, maar dat is helemaal niet leuk. Begin maar gewoon bij deel 1: Het verhaal van Sky.

[bol_product_links block_id=”bol_56ba2b4ed282f_selected-products” products=”9200000009896565″ name=”Crystal” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 gedachten over “Recensie: Het verhaal van Crystal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge