Recensie: Liberty: The Spy Who (Kind of) Liked Me

Recensie: Liberty: The Spy Who (Kind of) Liked Me

Recensie: Liberty: The Spy Who (Kind of) Liked MeLiberty: The Spy Who (Kind of) Liked Me
ISBN: 9780062421999
Auteur: Andrea Portes, Joel Silverman
Uitgever: HarperTeen
Publicatiedatum: 6 juni 2017
Genres: Audiobook, Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 400
Goodreads

What is a hero? Paige Nolan knows.

Sean Raynes, the young man who exposed America’s unconstitutional spying techniques, is a hero, even if half the dum-dums in the country think he’s a traitor. And her journalist parents, who were captured by terrorists while telling stories of the endangered and oppressed—they were heroes, too. Or are—no one has ever told Paige if they’re still alive, or dead.

Not heroes? Anyone in the government who abandoned her parents, letting them rot somewhere halfway across the world.

And certainly not Paige herself, who, despite her fluency in five languages and mastery of several obscure martial arts (thanks, Mom!), could do nothing to save them.

Couldn’t, that is, until she’s approached by Madden Carter, an undercover operative who gives her a mission: fly to Russia, find Raynes, and discover what other government secrets he’s stockpiled. In exchange, he’ll reopen the case on her missing parents.

She’s given a code name and a cover as a foreign exchange student.

Who is a hero? Not Paige Nolan, but maybe, just maybe, Liberty is.

Met Andrea Portes heb ik een beetje een haat/liefde verhouding. Ik bedoel: de achterflapteksten van haar boeken vind ik altijd cool vinden, maar de uitwerking vind ik soms wat minder. Ik las al eerder The Fall of Butterflies die ik maar twee sterren gaf en Anatomy of a Misfit staat al tijden in de kast te verstoffen en die ik nog steeds niet heb gelezen.

En toen kwam ik Liberty: The Spy Who (Kind of) Liked Me tegen op Storytel en besloot ik de schrijfster nog een kans te geven. Want hé, als ik Colleen Hoover nooit een tweede kans had gegeven, had ik hele toffe boeken gemist. Maar omdat ik het vorige boek zo matig vond, had ik eigenlijk helemaal geen verwachtingen bij dit boek, behalve dat ik het vast niet zo zou vinden.

Het boek wordt verteld vanuit de eerste persoon, vanuit Paige. Je leert haar goed kennen – en ik vond haar vooral vermoeiend – en ook de mensen met wie ze omgaat, zie je vanuit haar oogpunt. Voor mij kwam ze niet helemaal tot leven, al vond ik haar zo nu en dan vervelend, dus ze wist wel iets los te maken, want als je niets bij een boek voelt, voel je ook geen irritatie.

Maar daarnaast wordt Paige af en toe een soort alwetende verteller en zijn er scenes die zij helemaal niet kan vertellen omdat ze ze niet kan weten. Dat vond ik nogal raar en eerlijk gezegd nam het ook een deel van de spanning mee, want daardoor zag je als lezer sommige dingen al aan komen. Zonde, want anders had je ook best wat onverwachte plotwendingen kunnen hebben. Deze optie deed dat teniet en dat is wat mij betreft gewoon echt een gemis. Want het onderwerp was op zich best leuk en de schrijfstijl vond ik beter dan in The Fall of Butterflies, maar dat soort van een alwetende verteller kwam niet helemaal goed uit de verf en las gewoon niet prettig.  Het was gewoon raar. Punt.

Liberty: The Spy Who (Kind of) Liked Me is een echt Young Adult-boek en als je de andere boeken van Andrea Portes leuk vond, vind je dit boek misschien ook wel leuk. Ik ben er nog niet uit of ik nog een boek van deze schrijfster lees – want driemaal is scheepsrecht – of dat ik het maar bij twee boeken laat. Heb jij een ander boek gelezen van Andrea je heel tof vond? Laat dat me vooral weten, dan kan ik het in elk geval nog overwegen.

Liberty: The Spy Who (Kind of) Liked Me krijgt van mij net drie sterren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: