Recensie: Stuur me een berichtje

Recensie: Stuur me een berichtje

Recensie: Stuur me een berichtjeStuur me een berichtje
ISBN: 9789024579709
Auteur: Jill Mansell
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Publicatiedatum: 26 april 2018
Genres: Audiobook, Feelgood
Aantal bladzijdes: 320
Goodreads

Stuur me een berichtje van Jill Mansell is een hartverwarmende en romantische feelgood over een vrouw die opnieuw moet beginnen. Voor iedereen die houdt van de romans van Jojo Moyes en Sophie Kinsella.

Waarom moest Essie ook zo nodig haar ware gevoelens in die brief zetten? Hij was alleen voor haar beste vriendin bestemd, en niet voor het hele internet. Dan had ze nu nog gewoon een huis, een baan en een vriend gehad. Aan de andere kant, als ze niet opeens alles was kwijtgeraakt, zou ze Zillah en Conor met hun bijzondere wensenproject nooit ontmoet hebben – en niet te vergeten Lucas, de oorzaak van al haar ellende. Waarom moet ze nou net op hem vallen?

Ik heb al heel wat boeken van Jill Mansell gelezen en elke keer ben ik weer verbaasd hoeveel zij al geschreven heeft en hoeveel er van haar gepubliceerd is. Knap, hoor, zoveel boeken schrijven. Ik had geen zin in andere boeken, dus ik besloot om dit te gaan luisteren. Af en toe een feelgood boek luisteren vind ik namelijk heerlijk. Niet echt na hoeven denken en gewoon luisteren: top.

Stuur me een berichtje is een typische Mansell: een boek met heel veel lijntjes waarbij je denkt hoe ze bij elkaar gaan komen, maar het lukt elke keer weer. OOk in dit boek heb je verschillende lijntjes die uiteindelijk allemaal samen eindigen. Zillah, Conor, Essie en Lucas komen allemaal aan het woord.

Het boek is in de derde persoon geschreven waardoor je eigenlijk min of meer boven de personages blijft zweven. En omdat er steeds gewisseld wordt van perspectief, had ik het idee dat ze allemaal een beetje vlak bleven. Ik had niet het idee dat ik een van hen echt goed leerde kennen. Het bleef allemaal vrij oppervlakkig.

Jill doet wat je van haar verwacht.

Soms voelt het of de auteur het trucje keer op keer op keer herhaalt: Er zit vrij weinig vernieuwing in het concept en je weet in het begin al ongeveer hoe het gaat eindigen.

Ik snap dat een uitgever het fijn vindt wat ze kunnen verweachten van een auteur, maar ik vind het stiekem best jammer dat je elk boek van Jill in kunt wisselen voor een andere. De boeken worden volgens een vast stramien geschreven en over het algemeen kun je het einde aan het begin al voorspellen.

Stuur me een berichtje is een prima feelgood roman en eentje die lekker wegleest. Ondanks mijn kritiek op het concept, werd ik bij dit boek ook weer nieuwsgierig en was benieuwd hoe het af zou lopen (al wist ik dat natuurlijk al en ik had gelijk). Het is geen diepgaand boek, maar wel eentje die je aan het strand kan lezen en waar je doorheen vliegt. De schrijfstijl is lekker vlot en naar mijn idee is het boek ook prima vertaald. Jill doet wat je van haar verwacht. Je vliegt er doorheen.

Stuur me een berichtje is een prima boek dat tussen de feelgood/chicklitboeken past en eentje die lekker vlot wegleest, maar verwacht geen literair meesterwerk of een boek met heel veel plotwendingen, want dan kom je bedrogen uit. Ik vond het boek aardig, maar niet bijzonder vernieuwend.

Van mij krijgt Stuur me een berichtje 3 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge