The Beautiful Lost

The Beautiful Lost

The Beautiful Lost
ISBN: 9781338111071)
Auteur: Luanne Rice
Publicatiedatum: 27 juni 2017
Aantal bladzijdes: 304
Goodreads

Here are three things to know about Maia:

1. Ever since her mother left, Maia’s struggled with depression—which once got so bad, she had to go to an institution for a while. She doesn’t want to go back.

2. Maia’s sure that if she finds her mother, if the two of them can talk about whale songs and constellations, then everything will be okay again.

3. She’s in love with Billy, the handsome, brooding boy who lives in the group home in town. He doesn’t seem to know that Maia exists…until now.

When Maia sets off on a road trip in search of her mom, Billy unexpectedly comes along. They drive up the East Coast, stopping along the way for lobster rolls and lighthouses. Maia learns that Billy has dark secrets of his own—and wants to outrun his past, too. But what will the future hold if they reach their destination?

The Beautiful Lost is geen boek dat ik al tijden wilde lezen, maar eentje die gewoon toevallig voorbij kwam toen ik op zoek was naar een nieuw boek om te luisteren. Luanne Rice ken ik van naam door haar boeken voor volwassenen en ik was wel benieuwd naar hoe ze voor Young Adults zou schrijven.

Haar schrijfstijl leest – of luistert – snel weg en is gemakkelijk geschreven. Waar ik me persoonlijk aan stoorde, was dat ze na bijna elke gesproken zin een ‘zei hij, ‘zei ik, zette en dat vind ik altijd heel vervelend om te lezen. Vooral omdat er zoveel manieren zijn om dat te voorkomen. Ik vind dat vaak ook gewoon heel erg irritant en wel erg gemakkelijk. Wel vond ik de stem van de voorlezer van dit boek erg prettig om naar te luisteren.

Maia vind ik een oké-personage, al kan ik niet zeggen dat ik nu echt heel erg met haar mee kon leven. Ik denk dat ik gewoon niet zo’n klik met haar had. Ook bleef ze voor mij wat vlak en dat vind ik jammer. Het voelde of er niet genoeg uitgehaald was.

Het hele verhaal wordt vanuit haar verteld en ook al is Billy er steeds, toch leerde ik hem als lezer niet echt goed kennen. Je ziet hem constant vanuit Maia en dat vind ik jammer.

Ik vind The Beautiful Lost een aardig boek, maar eerlijk gezegd niets bijzonders. Het onderwerp (depressie) vind ik interessant en je merkt ook dat dat punt wel goed is uitgewerkt of dat het komt door eigen ervaring van de schrijfster, zoals ze in het nawoord vertelt.

Helaas vond ik het boek te plat en wist het me niet te raken. Ik ben bang dat dit boek niet zal blijven hangen en hoort zeker niet tot mijn favorieten op dit gebied. Jammer, want voor mijn gevoel is er niet alles uitgehaald dat in dit boek zat. The Beautiful Lost was oké en niet meer dan dat.

Dit boek is iets voor jou als je:

  • Je van een Young Adultboek houdt waarin een psychische ziekte een hoofdrol speelt
  • Je van contemporary boeken houdt

Van mij krijgt The Beautiful Lost drie sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: