Recensie: Trickery

Recensie: Trickery

Trickery
ISBN: B01NBVOYKN
Auteur: Jane Washington, Jaymin Eve
Series: Curse of the Gods #1
Publicatiedatum: 28 februari 2017
Genres: Fantasy, New Adult
Aantal bladzijdes: 298
Goodreads

Willa Knight: Dweller. Slave. Non-magical being.

In Minatsol, being a dweller means that you are literally no better than dirt. In fact, dirt might actually be more useful than Willa. Her life will be one of servitude to the sols, the magic-blessed beings who could one day be chosen to become gods.

At least her outer village is far removed from the cities of the sols, and she won’t ever be forced to present herself to them... Until one small mistake changes everything, and Willa is awarded a position to serve at Blesswood, the top sol academy in the world—a position that she definitely did not earn.

Under the sudden, watchful eye of the gods, she will be tasked to serve the Abcurse brothers, five sols built of arrogance, perfection and power. They are almost gods themselves, and under their service she is either going to end up sentenced to death, or else they are going to ruin her so badly that she will wish for it.

Either way, she is in trouble.

Aan Trickery begon ik, omdat het boek me aangeraden werd. Zelf had ik nog nooit van het boek gehoord en ik geloof dat het niet heel bekend is in Nederland. Het is een vrij onbekend boek. Maar door de enthousiaste verhalen, werd ik benieuwd naar het boek en besloot ik om het te lezen.

Trickery gaat over Willa die min of meer per ongeluk op een school terechtkomt waar ze sols, de met magie begaafde wezens die ooit een god kunnen worden, moet dienen. En daar haalt ze zich een hoop problemen mee op de hals. Maar Willa is sowieso een personage die constant in de problemen komt omdat ze domme dingen doet of gedaan heeft. Ze is ontzettend onhandig en valt de hele tijd.

In dat opzicht kon ik me in haar inleven, want de keren dat ik in een maand val, zijn ook niet op een hand te tellen. Willa gaat er echter niet om in een hoekje zitten huilen, maar ze gaat gewoon door. Ze is een personage dat niet bepaald op medelijden zit te wachten, wat ze ook doet.

Toch vond ik het af en toe net iets te overdreven, maar behalve dat was ze een leuk personage. En het zorgt er ook voor dat er best wat humor in het boek zit, want de valpartijen worden wel op een grappige manier beschreven door Jaymin Eve en Jane Washington.

De vijf mannen – Yael, Siret, Rome, Aros en Coen – in het boek zou ik best in het echt willen kennen, want die zijn behoorlijk leuk. Ieder heeft duidelijk zijn eigen karakter en dat is wel tof en goed gedaan. Ze hebben allemaal echt een eigen stem.

Trickery gaat min of meer over griekse goden en mythologie, maar dan in een nieuw jasje. Daarom vond ik het soms best pittig om er doorheen te komen, want zelf is dit toch niet helemaal mijn ding. Da’s ook een reden waarom ik bang ben om Percy Jackson te gaan lezen. Ik hoor alleen maar goede verhalen erover, maar ik weet het niet goed.

Daarnaast is het geen boek dat je even tussendoor leest, maar waar je toch wel je aandacht bij moet houden. Anders is het namelijk niet zo goed te volgen.

Trickery is een New Adult en de personages zijn ouder dan normaal, maar voor mijn gevoel vond ik het niet echt een New Adult. In die boeken zit meer seks, maar ook meer problemen en meer diepgang. En die diepgang miste ik een beetje hierin. Voor mijn gevoel was het daar iets te oppervlakkig voor. Maar eerlijk gezegd zou ik niet weten waar ik Trickery anders onder moet scharen, want Willa heeft wel die leeftijd.

Ik vond dat er een vreemd sfeertje in het boek zat, maar ik kan het niet zo goed benoemen. Voor mijn gevoel miste ik iets, klopte er iets niet ondanks een leuk personage, vijf sexy mannen en een interessante verhaallijn. Misschien voelde het wel een beetje afgeraffeld, alsof niet alle potentie eruitgehaald is. Sommige dingen vond ik net even niet goed uitgewerkt. Potentie zat er in, maar het is er niet helemaal uitgehaald ofzo.

Als je van humor in boeken, Griekse goden, sexy mannen en een onhandig vrouwelijk hoofdpersonage houdt, zou Trickery weleens een boek voor jou kunnen zijn. Van mij krijgt Trickery drie sterren. Meer kan ik er gewoon niet van maken. Helaas.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: