Recensie: Barista! Troost

Recensie: Barista! Troost

Recensie: Barista! TroostTroost
Auteur: Elsbeth Witt
Uitgever: Xander Uitgevers B.V.
Publicatiedatum: 30 mei 2014
Genres: Chicklit
Aantal bladzijdes: 229
Goodreads

De Barista!-trilogie gaat over de levens van drie barista's: Laura, Iris en Sophie. In dit deel staat Sophie centraal die probeert om de juiste keuze te maken na alle fouten die ze gemaakt heeft.

Ondertussen komt de liefde niet een, maar twee keer langs. Wat moet Sophie doen? Moet ze linksaf gaan of toch rechtdoor?

Troost is echt een chicklit. Een leuk vermakelijk boek waar je een kopje koffie bijzet. Of twee…of drie…Ik heb het boek behoorlijk snel gelezen, omdat het niet heel erg dik is.

Ik vind het leuk dat het boek zich eens niet in Amsterdam afspeelt, maar in het vertrouwde Utrecht dat ik tussen de regels door toch wel een beetje denk te herkennen. Troost gaat verder waar Koffie Verkeerd en Zoete Inval stoppen. Deel 1 gaat over Laura, deel 2 over Iris.
Toch is het niet alleen maar een vervolg, want in dit deel komen er ook weer andere personages aan bod die nog niet eerder in de serie opgedoken waren en heeft Sophie ook een eigen verhaal net als de andere twee.

In het boek zitten niet echt grote onverwachte wendingen, maar wel een paar kleintjes. Toch heb ik niet het idee dat het boek die wendingen nodig zou hebben gehad.
De personages blijven voor mij wel een beetje vlak, maar dat heb ik meestal bij chicklit. Ik vind het heerlijk om te lezen, maar vaak zijn de personages net iets minder uitgediept dan in andere boeken. Kortom: Een leuk boek over het wel en wee in een koffiebar en het persoonlijke leven van de barista’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: