Deze week #4

Deze week #4

Maandag

Maandag is mijn vaste blogdag sinds een paar jaar. In theorie dan, want in de praktijk komt er alsnog een hoop in de loop van de week voorbij vliegen. Recensies typ ik meestal zo snel mogelijk uit (as we speak moet ik nog een recensie uittypen, maar de steekwoorden staan op papier), maar andere blogs lang niet altijd. Soms wel, soms niet.

Of ik schrijf ze wel, maar plan ze nog niet in omdat ik geen zin heb om na te denken over de opmaak. Ik zou wel iets moeten doen als ik inspiratie heb, want meestal zijn dat de beste blogs. Vandaag heb ik echter weinig te doen, want ik heb gisteren al een hoop geschreven.

Altijd goed om te weten wie je zou zijn als je in 5SOS zou zitten. Blijkbaar ben ik dan een blonde Australische jongen met blauwe ogen, geboren in 1996 (wat overigens best klopt als ik dit zo lees)

Ik rommel vandaag wat in huis en ‘s avonds werk ik een paar uur voor mijn uitgeverij en boek. Vandaag lees ik het boek Groupie uit, net als The Baller. Allebei boeken van auteurs die volgend jaar naar RARE komen.

Ook ruim ik de kast op, kom tot de conclusie dat mijn kleding echt niet handig in mijn kast past en dat er een ladekast moet komen. Hij komt morgen als het goed is 😀

Dinsdag

Vandaag is het weekend weer voorbij en dat betekent dat ik gewoon weer moet werken. ‘S Ochtends doe ik wat voor deel 2 van Ongetemd voor ik ga werken en lees ik een stukje in Body Positive Power. Ook heb ik tijdens het douchen ineens inspiratie voor een blogpost die ik meteen uitschrijf en haal ik boodschappen (de Appie blijkt veel lege vakken te hebben, erg vervelend).

Glitter is altijd goed (en mijn sok zit stom hier)

Dingen vragen aan de postbode is altijd een dingetje en vandaag denken maar liefst drie mensen in een halfuur tijd dat ik een wegwijzer ben. Nope, sorry, al kan ik ze wel helpen met hun vragen. Daarnaast word ik ‘geholpen’ door een rode harige vriend, word ik blij begroet door een zwart-wit model en krijg ik een andere kat, na 7 jaar elke dag langskomen, eindelijk zover dat ik hem mag aaien.

Vandaag verwacht ik de kast, maar helaas komt er alleen een pakketje voor mijn moeder (met maar 2 uur vertraging). Beetje jammer dat de webshop wel adverteert met ‘voor 22:00 besteld, morgen in huis.’ Nou ja, dan morgen maar lekker een bouwpakket in elkaar zetten.

Woensdag

Vandaag komt eindelijk het ladekastje dat we meteen in elkaar zetten, maar het is iets zwaarder dan gedacht en als het in elkaar zit, ben ik zo moe dat ik meteen mijn bed in duik en verder bijna niets meer doe.

Leuk joh, klussen…

Donderdag

Vandaag doe ik best een hoop naast werk. Ik doe boodschappen, ruim de rest van mijn kledingkast op en pak ook een deel van de berging aan. Ik doe een oproepje omdat ik veel boeken heb. Ik krijg een paar mensen die er wel wat willen. Verder ruim ik boeken op en stop er een heleboel in een paar tassen voor de weggeefwinkel die ik zaterdag weg wil brengen.

Ook verzamel ik twee vuilniszakken met wol en acryl voor het goede doel. Ooit heb ik heel veel gekocht, maar ik haak nauwelijks meer, dus het is zonde als het hier ligt te vergaan.

Ik maakte deze.

Het liefste wil ik nu alles opruimen, maar dat kan niet wegens ruimtegebrek. Aan het einde heb ik namelijk 5 (!) vuilniszakken die de prullenbak moeten en die zijn vandaag net geleegd. Daarnaast is er nog best wat dat opgehaald moet worden door het grof vuil en dat is weer gratis vanaf oktober.

Qua schrijven doe ik dan weer niet zoveel. Misschien dat ik daarom aan het opruimen ben? Of omdat het gewoon heel erg druk is in mijn hoofd. Maar morgen heb ik een schrijfbijeenkomst, dus hopelijk dan wel. En yes, ik heb weekend! 😀 Morgen en overmorgen lekker vrij.

Blijkbaar zoek ik een keer dit nummer op.

Vrijdag

Lekker schrijven met een groepje! Uiteindelijk hebben we het over van alles en nog wat en weet ik 5 hoofdstukken op de iPad te corrigeren. Dit soort dingen vind ik dus altijd echt supergezellig en eigenlijk wil ik dit wel vaker doen.

Daarnaast besluiten Mariëlle en ik nieuw leven in een project te blazen. Iets dat (nu) dingen te maken heeft met een boxershort. Hopelijk over een tijdje meer nieuws (wat jullie dan vast allang weer vergeten zijn).

Zaterdag

Vandaag is het vooral een dag waarop ik veel weg moet brengen. Ik breng het eerste deel van de boeken naar de weggeefwinkel waar ik dan wel weer 3 mee terug neem (ja, zo kom ik er nooit vanaf). Bij de Action haal ik er ook nog 2 waaronder een namenboek. Ik houd van namenboeken. Ideaal voor verhalen, vooral als je geen idee hebt welke kant je op wilt.

Ook haal ik boodschappen en ruim ik de rest van de berging (nou ja, een deel) op. Het levert me uiteindelijk 17 vuilniszakken op.

Dat rietje ziet er zo cool uit, maar dronk echt voor geen meter

Zondag

Vandaag ga ik samen met een paar dames en een heer van de Leesbeesten leesclub picknicken in Den Bosch. Ik heb een overgangskaartje van deNS waardoor ik lekker eersteklas kan reizen.

Het is echt supergezellig 😀 Iedereen neemt wat (zelfgemaakts) mee en we krijgen nog bezoek van een paar poezenvriendjes, zien een bedenkelijk standbeeld van Jeroen Bosch (iets met een piemel). Twijfel je over een leesclub en woon je bij Eindhoven in de buurt? Of wil je reizen? Dan raad ik de Leesbeesten echt aan. Supergezellige leesclub 😀

Ook moet ik vandaag weer vallen, over een stoeprand nog wel. Blijkbaar ben ik wel goed terechtgekomen, want ik heb nergens pijn of schade. Tot mijn opluchting zie ik dat ik niet de enige ben die moeite ermee heeft, want nog een paar mensen vallen bijna.

‘S Avonds blog ik nog wat, schrijf ik nog wat en ga niet al te laat naar bed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: