Favoriete schrijvers: Mijn liefde voor Kerstin Gier

Favoriete schrijvers: Mijn liefde voor Kerstin Gier

Er zijn zo van die schrijvers waar je automatisch voor naar de winkel gaat. Ik heb er een paar waar ik automatisch het nieuwe boek pre-order. Cassandra Clare staat heel hoog op dat lijstje, maar bijvoorbeeld ook Kerstin Gier. De schrijfster die me geïnspireerd heeft om over tijdreizen te gaan schrijven. Ik geef toe dat je ziet dat ik me bij het schrijven van Zwart als Inkt (want daar heb ik het over) heb laten inspireren door de Edelsteentrilogie, maar dat komt goed in de herschrijf.

Dubbele series: omdat het kan (al vindt mijn moeder van niet)
Ik was al een tijdlang op zoek naar de hardcovers van De Edelsteentrilogie van Kerstin Gier. Ik ben namelijk in slaap gevallen boven Robijnrood (iets met teveel opgeslokt worden door het verhaal en te lang lezen) en nu zit er een megavouw in de voorkant. En dat is gewoon lelijk. Ik vind het echt verschrikkelijk. Ik ben niet heel zuinig op boeken, maar een ezelsoor in de kaft gaat zelfs mij te ver.

En toen kwam er voorbij dat de drie hardcovers samen vijfentwintig euro zouden gaan kosten. Voor drie hardcovers. Ik twijfelde, omdat ik de serie dus al in de kast heb staan. En ik twijfelde. En ik twijfelde. En toen besloot ik toch om ze te kopen. De vorige keer had ik ook al spijt dat ik niet gewoon die versie gekocht had. En ik heb ze al, maar ach, ik heb wel meer dubbele boeken. En deze serie behoort gewoon tot één van mijn favorieten.

Mijn moeder was overigens minder blij toen ik zei dat ik een serie dubbel wilde kopen. Ze keek me even aan en verzuchtte toen: ‘Tsja, als er ooit brand komt, zullen al die boeken wel lekker fikken.’ En: ‘Heb je nog wel plaats voor je boeken?’ Nu maak ik plaats voor boeken. Desnoods offer ik loopruimte op, want hé, boeken. Gelukkig is het nog niet zover en hoeft niemand de crew van ‘Mijn leven in puin’ te bellen. Nog niet. Ik kan nog prima in mijn kamer lopen. Het past zelfs nog in de kast.
Silber wil ik trouwens ook nog als paperbacks hebben, maar daar wacht ik mee tot de hele trilogie in paperbacks uit is.

Waarom is Kerstin Gier een van mijn favorieten?
Eigenlijk zegt het kopje hiervan alles. Waarom is Kerstin Gier een van mijn favoriete schrijvers en waarom wilde ik dat ik zoals haar kon schrijven? Zoals Cassandra Clare zou ik overigens ook willen kunnen schrijven.

De Edelsteentrilogie was de eerste kennismaking met Kerstin en ik vond de serie meteen leuk. Ze schrijft grappig, want Gwendolyn is geniaal, vriendin Leslie awesome. Natuurlijk geldt dit ook voor haar tweede serie, Silber, maar in mijn hart is de liefde voor de Edelstenen net even groter. Al vind ik Liv minstens zo leuk en ben ik stiekem een beetje verliefd op Grayson (ja, Grayson en nee, niet Henry en nee, ook Gideon niet). Maar tijdreizen vind ik net even iets interessanter.

Ze trekt je mee in haar series. Oké, ik geef toe: misschien is de Edelsteentrilogie een beetje kinderlijk, maar i like it. Ik hou gewoon van die serie. Ik lach nu elke keer weer om de grapjes die erin staan, zelfs na drie keer herlezen. Want ja, ik heb ze al drie keer herlezen. Ik hou van haar personages, haar humor en haar onderwerpen.

Inspiratie voor Zwart als Inkt
Wat ik al zei: Ik heb me laten inspireren door Kerstin Gier toen ik Zwart als inkt schreef. Destijds vond ik dat niet zo, maar nu zie toch wel dat ik beïnvloed ben door haar boeken. Dat zal ook wel komen, omdat ik hoofdpersoon Isa de Edelsteentrilogie als favoriete serie gegeven heb. En het onderwerp. Ik ken niet heel veel boeken over tijdreizen. Eigenlijk ook geen tv-series op Dr. Who na dan. Is het geen origineel onderwerp?
Maar in die herschrijf maak ik er gewoon mijn eigen verhaal van. En ooit, ooit hoop ik dat mensen me in hetzelfde rijtje van favoriete auteurs plaatsen. En dan hebben ze daar uiteraard ook Kerstin Gier tussen staan.

Kortom: Ik hou van Kerstin Gier en ik hoop haar ooit echt nog eens te ontmoeten. En als je nog nooit een boek van haar gelezen hebt, dan moet je dat eens doen. Nu, bijvoorbeeld, want nu heb je mijn blogje uit.

Eén gedachte over “Favoriete schrijvers: Mijn liefde voor Kerstin Gier

  1. Wat een gave foto’s heb je gemaakt! Heel leuk, met al die “spulletjes” erbij. 🙂
    Ik heb van de Edelsteentrilogie alleen het eerste boek gelezen, van Silber deel 1 en 2. Ik ben niet zo’n fan van series, maar ik geef toe: deze zijn wel leuk! Ik weet alleen nog niet of ik ga doorlezen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: