Filmrecensie: A most wanted man

Filmrecensie: A most wanted man

Titel: A Most Wanted Man
Boekverfilming: Naar de gelijknamige novel van John le Carré
Regie: Anton Corbijn
Verschenen: september 2014
Duur: 122 minuten
Cast: Philip Seymour Hoffman, Rachel McAdams, Daniel Brühl
Genre: Thriller
Cijfer: 8.5

In deze film wordt een Tsjetsjeense moslim gevolgd. Hij is illegaal naar Hamburg gevlucht en dat blijft natuurlijk niet onopgemerkt bij autoriteiten. Ook de idealistische advocate Annabel Richter (Rachel McAdams) hoort van het verhaal en ze zet alles op alles om de man te bescherming. Maar dat gaat niet zo gemakkelijk als ze denkt en ze krijgt tegenwerking uit een onverwachte hoek.

Deze film stond niet op mijn ‘Deze moet ik zien’ lijstje. Ik zag de trailer tijdens een van de films waar ik heenging en ik was meteen ontzettend nieuwsgierig naar deze film en gelukkig heeft deze film de nieuwsgierigheid ook waargemaakt.

Tijdens de hele film wordt de spanning er goed ingehouden, al zakt het in het midden wel een beetje in. Er zit geen constante actie in, maar de dreiging is steeds aanwezig voor de kijker. In elk geval: Ik voelde die dreiging toch wel, mede door de gebruikte muziek.

Het einde is totaal onverwacht. Er gebeuren onverwachte dingen die je dus absoluut niet aan ziet komen. In elk geval: Ik had ze niet verwacht en ik was nog wel gewaarschuwd voor iets onverwachts.

Tijdens het kijken had ik wel een beetje een dubbel gevoel, omdat ik het zo zonde vind dat een talent als Philip Seymour Hoffman te jong overleden is. Echt zonde, want ik vind hem in deze film dus echt goed.

Vanaf nu op pluizenbol.nl dus ook filmrecensies. Ik ga tenslotte zo vaak naar de bioscoop dat het eigenlijk zonde is om daar niets mee te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge